KOLBOTN: De tilbringer store deler av fritiden sin i Pyramiden, og syntes de grå veggene var litt kjedelige å se på når de er i parken.

– I tillegg til å dekorere parken ville vi lage et event. Sommerferien er snart slutt, og da er det moro og hyggelig å lage en fest, sier Viktoria.

Ian mener det er viktig for ungdommen på Kolbotn å ha et slikt sted å være. Og når det også er blitt litt pyntet opp, mener han det er enda flere som vil komme å prøve ut anlegget.

– I dag skal vi skatekonkurranse, musikk, grilling og alkoholfri drikke. Vi håper vi kan få til litt mer liv til parken ved å gjøre dette, sier Ian.

Ungdommen har selv dekorert veggene i Pyramiden, men på den ene siden av graffitiveggen har KingSkurkOne fått utfolde seg. 

Før selve innvielsesfesten startet ble musikkanlegget testet, mens ungdommene og andre testet skateparken. 

– Og så må du ta med at vi ønsker oss tak over Pyramiden. Vi har sagt det før, men det er viktig at vi maser på politikerne, slik at vi kan bruke Pyramiden året rundt, sier Trym Ruud Brabrand.

Trym (15) vil ha tak over skateparken: – Trist at vi må dra til Oslo om vinteren

Samarbeid

Det hele startet med at Park og Idrett i kommunen ønsket å få dekorert parken og koblet på Nordre Follo Gatekunst, som igjen engasjerte Hjørnet Ungdomscafé og ungdommen der til et samarbeidsprosjekt. Veggen som kommunen har satt opp på toppen av skateparken er dedikert til lovlig graffiti og gatekunst og er åpen for alle.

Under planlegging av festen inviterte ungdommen KingSkurkOne og Daniel til å innvie den nye graffitiveggen.

GRAFFITI: Daniel ble bedt om å pynte opp den ene siden av graffitiveggen som ungdommer kan prøve seg på i tiden fremover.

Selv begynte jeg med graffiti for 20 år siden. Da var det ikke mulig for oss å få en slik vegg som dette. Så dette er et veldig bra tiltak, og det er kult å se hva ungdommen får til når de får styre

Daniel, graffitikunstner

Daniel er kjent for sine kule bokstaver som det er litt vanskelig å se med det blotte øye.

– Jeg gjør det ikke lett for folk, sier Daniel før han forteller at det står «Kamel» på veggen.

På den andre siden av veggen er det KingSkurkOne som holder på. Han er ikke like fornøyd med jobben, og spør pent om ikke at det blir tatt bilder før han er ferdig.

– Oppegående ungdom

Nordre Follo Gatekunst har vært med på dekoreringen og prosjektet fra begynnelse til slutt.

– Tanken bak dette er å la ungdommen få skape noe eget og vise det frem. En graffitivegg hvor alle som vil utfolde seg kan få prøve, håper vi kan danne et kreativt miljø. Det er til og med satt ut en egen søppeldunk hvor man kaster tomme spraybokser, sier Fredrik Fagerhaug i Nordre Follo Gatekunst.

Abdallah (16) og Anders (16) ville trolig brukt pengene på helt andre ting enn det som kommunen gjør i dag

Det understrekes at det kun er denne nye veggen det skal sprayes på i parken. Dekoreringen ellers i Pyramiden er ferdig, med en fargepalett som er valgt ut på forhånd for skape et helhetlig og gjennomført uttrykk.