FROGN: Elevene fra Frogn vgs. har imponert dommerne gjennom hele løpet frem til den endelige NM-runden onsdag og torsdag. Bedriften selger undervisningstjenester i matematikk

– Helt fantastisk å vinne i NM, sier Sebastian Thuen i ungdomsbedriften «Knekk Koden» ved Frogn videregående skole til Amta.

Ungdommene ble Norges beste både i markedsføring og HR, personal og organisasjon.

Les også: Markedsansvarlig i Never empty UB fra Ski vgs fikk 2. plass som Beste selger i NM for ungdomsbedrifter

Alt har fungert

I NM slo de til som få andre ungdomsbedrifter har gjort før dem, med to førsteplasser.

Onsdag vant de i markedsføring da juryen la vekt på god forståelse for hvordan man tar en idé́ ut i markedet etter grundig analysefase.

Elevene er bevisste og gjennomtenkte, og juryen legger stor vekt på medieoppmerksomheten som startet med et oppslag i Amta. TV2 snappet historien, og elevene endte med nesten et kvarters innslag på TV2. Det er suksess.

Stolt redaktør

– Ungdommene har gjort dette helt riktig. De kontaktet lokalavisen først, og deretter rullet ballen, sier Amta-redaktør Jon Martin Larsen til egen avis.

– Det viser helt riktig teft for markedsføring, og vi håper på flere slike saker. Vi er stolte av dem, sier han.

Juryen legger vekt på at elevene fant fram til en konkret suksesshistorie som rørte og engasjerte publikum.

Problem ble suksess

Da suksessen krevde mer innsats, innså elevene at de hadde et personalproblem, men de engasjerte friske krefter på en så «voldsomt engasjement for HRs betydning for bedriftens suksess», at ManpowerGroups ikke var i tvil om at Frogn-bedriften fortjente 1. plass som beste HR-bedrift.

Stolt rektor

– Vi er stolte av elevene våre som nå har vist i NM at de er best når det gjelder sier rektor Pål Riis.

– Prestasjonene er resultat av et langsiktig arbeid i fellesskap mellom elever og lærere der entreprenørskap er satt på høyt på dagsorden. Frogn videregående skole skal være en ledende skole i nyskaping og innovasjon og denne prisen er et viktig steg på veien mot det, sier den stolte rektoren.