Moflag inviterer til stormøte om ungdommen i Ski

STORMØTE: Ski-ordfører håper mange tar seg tid til å møte opp på Haugjordet ungdomsskole for å snakke om ungdomsmiljøet i kommunen.

STORMØTE: Ski-ordfører håper mange tar seg tid til å møte opp på Haugjordet ungdomsskole for å snakke om ungdomsmiljøet i kommunen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag etter påske vil det være åpent møte for alle engeasjerte om urolighetene rundt enkelte ungdomsmiljøer i Follo.

DEL

SKI/LANGHUS: Det er ordfører i Ski Tuva Moflag som inviterer til det åpne møtet som holdes i aulaen på Haugjordet ungdomsskole på Langhus.

Møtet er åpent for alle lokale aktører som ønsker å involvere seg i lokalsamfunnets arbeid med ungdomsmiljøet i Ski.

Ski-ordføreren tok umiddelbart affære da hun ble oppmerksom på hva som skjer i enkelte ungdomsmiljøer i kommunen. For ordføreren er det viktig å finne gode løsninger for både de ungdommene som er rammet og dem som er utøvere.

– Alle unger er våre unger, sier Ski-ordføreren.

Viktig møte

6. april ble det holdt et møte hvor nøkkelpersoner i arbeidet med barn og ungdom var invitert. Der ble det konkludert med at innsatsen mot ungdomsskolene må spisses, slik at utfordringene i ungdomsmiljøene blir tatt tak i raskt. Oppsøkende tjeneste og forebyggende avdeling skal jobbe tettere, og da spesielt opp mot de to ungdomsskolene Haugjordet og Ski.

– Jeg føler at lokalbefolkningen er engasjert, og vil gjerne at alle aktørene som har stått frem finner hverandre. Det er mange som vil bidra, og da er det viktig at vi finner ut hva de ulike aktørene kan og vil bidra med, sier hun.

Hun mener også det er viktig at foreldre og foresatte kan får vite hvordan de skal kunne bidra.

– Jeg håper derfor at politiet også kan komme en tur for å fortelle om hvordan de vil at vi som foreldre kan hjelpe til ved at de forteller om sine erfaringer. Og kanskje de også kommer med noen gode råd, sier Moflag videre.

Også i Oppegård

Oppegård kommune har også tatt tak i ungdomsproblemene, og inviterer til møte i Kolben torsdag 18.

– Politiet og kommunen har mottatt flere henvendelser fra foreldre som trenger veiledning og svar på spørsmål rundt russituasjonen i Oppegård – om ulike typer rusmidler, relevante tilbud i kommunen for ungdom og foreldre og hvor veien kan gå videre. Det er viktig for oss at dere foreldre vet om de ulike tilbudene og tiltakene som er tilgjengelig for ungdommene deres. Dere skal vite hvor dere får informasjon og hjelp, og hvordan vi jobber med og ut mot ungdom i kommunen, sier ordfører Thomas Sjøvold.

Artikkeltags