Ulrik (17) ble kåret til beste selger – fikk stående jobbtilbud fra senterdirektøren

Ulrik Hansen (med grønt slips) ble kåret til beste selger, og vant tur til Canada sammen med Marcus Taaje og Zahraa Rasham, som kom på henholdsvis 3.- og 2. plass.

Ulrik Hansen (med grønt slips) ble kåret til beste selger, og vant tur til Canada sammen med Marcus Taaje og Zahraa Rasham, som kom på henholdsvis 3.- og 2. plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

150 ungdomsbedrifter fra Akershus konkurrerte mot hverandre under Gründer Expo på Lillestrøm. Ulrik Hansen fra Ski vgs. gikk til topps som beste selger.

DEL

SKI/OPPEGÅRD: Ifølge juryen er Ulrik Hansen den fødte selger.

– Den fødte selger med vinnergen! Entusiastisk, passe pågående og meget overbevisende. Avdekket tidlig behovene hos potensielle kunder (oss i juryen). Stolt av produktet sitt, uttalte juryen i sin begrunnelse.

Senterdirektør Gro Collett på Ski storsenter satt i juryen og lot seg imponere av 17-åringen.

– Han skulle jeg gjerne hatt i rekkene mine. Juryen var enstemmig om vinneren. Maken til engasjert selger skal du lete lenge etter, mener Collett.

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus var representert ved i alt 23 videregående skoler.

Videregåendeeleven fra Kolbotn ser seg gjerne som gründer i fremtiden. Han er heller ikke fremmed for å banke på døren til senterdirektøren.

Vant tur til Canada

– Jeg har kjempelyst til å fortsette som gründer. Seieren kom helt overraskende på meg. I utgangspunktet var jeg strålende fornøyd med å være nominert, så dette var gøy, jubler Hansen.

Vinneren fra Ski videregående skole får delta på «The Next Generation Leaders» 2018, en entreprenørskapskonferanse i Canada.

– En fantastisk premie, synes selgeren selv, som solgte ungdomsbedriftens fortreffelige miljøvennlige hverdagsprodukter på messen. Det vil si alt av duppeditter som går på fornybar energi.

Å drive en ungdomsbedrift går under skolefaget markedsføring og ledelse. Et fag Kolbotn-gutten setter stor pris på.

– Dette er det mest lærerike faget vi har. Jeg føler jeg kommer til å få bruk for alt jeg lærer senere i livet.

Ungdomsskolepris til Oppegård

Parallelt med de videregående skolene hadde ungdomsskolene sin konkurranse på Norges Varemesse. Her var det 122 elevbedrifter fra de ulike ungdomsskolene i Akershus som satte hverandre i stevne.

Saken fortsetter under bildet.

Bring It Home EB, Ingieråsen ungdomsskole: F.v. Heidi Brandt (prisutdeler fra Kvinner i Business), Kaia Bjøntegaard, Sofia Burud, Amilia Lind. Foto UE Akershus

Bring It Home EB, Ingieråsen ungdomsskole: F.v. Heidi Brandt (prisutdeler fra Kvinner i Business), Kaia Bjøntegaard, Sofia Burud, Amilia Lind. Foto UE Akershus

Det ble konkurrert i 12 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 19 deltagende skoler. Flere av klassevinnere går dessuten videre til Region Øst-mesterskapet som avholdes 31. mai på Gran i Hadeland.

Bring It Home EB fra Ingieråsen ungdomsskole (Oppegård) vant Akershusmesterskapet i kategorien Some-prisen (sosiale medier)

– Facebook-siden utmerker seg ved å være informativ, oversiktlig og selgende. Den viser de involverte i prosjektet og skaper troverdighet til sluttproduktet. Reklamefilmprosjektet kommuniserer forretningsideen på en enkel måte hvor man lett kan se hvilke tjenester man tilbyr, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen har lagt vekt på at markedsføringen skal nå målgruppen på en lett og forståelig måte.

– Bruken av virkemidler understøtter de ulike plattformene konsekvent over tid, uttaler juryens leder Heidi Brandt fra Kvinner i Business i en melding.

Ungdomsbedrift (UB)

Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet. Ungdomsbedriften kan bestå av to eller flere elever, men all erfaring tilsier at det beste er om bedriften består av en gruppe på fem til åtte elever. Ungdomsbedrift gir gode muligheter for tverrfaglig læring og er godt forankret i kompetansemål i en rekke studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Ungdomsbedrift som metode er basert på elevaktiv læring. Det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer. Underveis i driften møter elevene ulike arbeidsoppgaver og utfordringer. Elevene må være aktive i å søke veiledning fra både lærer, mentor og andre i deres nettverk som kan bidra til at de lykkes med bedriften sin. Tidsbruk: Ungdomsbedrift går over et helt skoleår. Programmet er fleksibelt og kan tilrettelegges ut ifra lokale rammebetingelser.

KILDE: Ungt Entreprenørskap - Akesrhus

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken