Melissa Kristiansen (H) i bresjen for Ungt Entreprenørskap

TETTERE SAMARBEID: Melissa Kristiansen argumenterte for økt satsing på Ungt Entreprenørskap og fikk forsamlingen med seg på en utvidelse av ordningen og tettere samarbeid mellom skoler og næringsliv.

TETTERE SAMARBEID: Melissa Kristiansen argumenterte for økt satsing på Ungt Entreprenørskap og fikk forsamlingen med seg på en utvidelse av ordningen og tettere samarbeid mellom skoler og næringsliv. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Under årsmøtet til Akershus Høyre, manet Melissa Kristiansen fra Oppegård til økt satsing på Ungt Entreprenørskap, og fikk forsamlingen med seg på en utvidelse av ordningen.

DEL

GARDERMOEN: Det nyopprettede Nordre Follo Høyre stilte for første gang med en delegasjon på representantskapets årsmøte i Akershus Høyre. De hadde med seg en resolusjon som manet til økt satsing på Ungt Entreprenørskap og nærere forbindelse mellom utdanningsinstitusjoner og næringsliv.

Les også:

Melissa Kristiansen, kommunestyrerepresentant i Oppegård, har tidligere oppfordret ordføreren til å sørge for at skolene tilrettelegger for entreprenørskap. I fjorårets budsjettbehandling fremmet hun fellesforslag for at alle kommunens ungdomsskoler skal tilby elevbedrift som valgfag, og at man skal se på mulighetene for et samarbeid med Roald Amundsen videregående skole.

Etter årsmøtet i Akershus Høyre uttaler Kristiansen:

– Elev- og ungdomsbedrift er en mulighet for elevene til å komme seg ut av klasserommene og gå sammen om å skape noe eget. De gjør seg verdifulle erfaringer samtidig som de når kompetansemål innen flere fag, som matematikk og samfunnsfag. Dette tror jeg både kan bidra til at skolen oppleves mindre teoritung og styrke samholdet elevene imellom.

Under årsmøtet ble ordningen satt i et større perspektiv:

– Ungt Entreprenørskap har som mål å inspirere til nytenkning og verdiskapning. De tilbyr programmer der elevene lærer å utvikle ideer, og starte og drive en egen bedrift. Med det får elevene kunnskap og ferdigheter som er viktige for å kunne sikre en bærekraftig og konkurransedyktig samfunnsutvikling.

Jentene ble trukket frem spesielt:

– Jeg har lagt merke til Ungt Entreprenørskap appellerer til jenter. Elever med erfaring fra elev- og ungdomsbedrifter, har større sannsynlighet for å starte egen virksomhet som voksne, og oppgir blant annet at de føler seg bedre forberedt på hva det innebærer. Jeg håper at ordningen på sikt også kan føre til at vi ser flere kvinnelige gründere. Norge trenger alle kloke og kreative hoder for å lykkes med å bygge fremtidens arbeidsplasser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken