Emilie (17) skygget fiskermiminister Sandberg

LÆREMESTER: Emilie erfarte at det å være fiskeriminister er en hard jobb, og at man kan lære mye ved å være engasjert og interessert i et fra før ukjent emne. FOTO: PRIVAT

LÆREMESTER: Emilie erfarte at det å være fiskeriminister er en hard jobb, og at man kan lære mye ved å være engasjert og interessert i et fra før ukjent emne. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel

Før helgen var Emilie Dybendal Aulie fra Ski leder for en dag, og ble med fiskeriminister Per Sandberg på jobb.

DEL

OSLO: I en alder av 16 år startet Emilie ungdomsbedriften Alltid Tørr UB sammen med medelever ved Ski videregående skole. Emilie var daglig leder for bedriften og vant lederskapsprisen for ungdomsbedrifter. Premien var å bli leder for en dag. I hennes tilfelle: Fiskeriminister.

– Det var veldig interessant. Vi var blant annet på ordførermøte hvor ordførerne fra kyst- og fjordkommunene var samlet. Tema var fremtiden for fjordnæringen. Jeg har aldri før tenkt over at fiskeri handler om så mye mer enn fisk. Sandberg snakket mye med meg om hvor viktig innovasjon og nytenkning er. Det må forskes mye på utnyttelsene av ressursene på havbunnen og utvikling av fiskerinæringen, forteller Emilie til ØB.

Selv regner hun med å starte ingeniørstudier ved NTNU etter hvert.

– Jeg er veldig glad i realfag, forteller hun.

Emilie og fiskeriminister Sandberg hadde en lang arbeidsdag sammen. Blant annet var de på bedriftsbesøk.

– Vi fikk god tid til å prate i bilen. Han ga meg råd og innspill. Humor har han også, ler 17-åringen som går tredje klasse på Ski videregående skole.

Dagen endte på Stortinget, hvor alle skyggene var samlet. Emilie og en annen holdt innlegg om betydningen av Ungt Entreprenørskap.

Ringer i vann

Denne høsten deltar over 3 000 elever fra hele landet i prosjektet Ringer av vann, der de kommer med innspill til fremtidens sjømatnæring. Prosjektet, som er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap, er sjømatnæringens største satsing mot skolen noensinne.

– Vi trenger unge som tenker nytt og som kan bidra til å skape fremtidens sjømatnæring. I ungdomsbedriftene får ungdom mulighet til å utfordre seg selv og de får prøve seg i den virkelige verden. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt, uttaler fiskeriminister Per Sandberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken