Gå til sidens hovedinnhold

UP stoppet «brannbilen» fra Langhus barnehage under fartskontroll

Seks smårollinger fra Oppdagerne i Langhus barnehage gjorde store øyne da de var ute på trilletur forleden. Ved Langhus stasjon ble «brannbilen» stoppet av Utrykningspolitiet.

LANGHUS: «Brannbilen» tilhørende Langhus barnehage holdt seg godt innenfor lovlig hastighet. Men nå kolleger i nødetatene møter hverandre ute i felten, er det hyggelig å stoppe og slå av en prat.

UP hadde tatt oppstilling ved Langhus stasjon for å sjekke at bilistene overholdt I Vevelstadveien. Oppdagerne er avdelingen for ettåringene i Langhus skole. De var på tur med den store vogna.

I en periode gikk vogna under navnet «brannbilen». Det er fordi barnehagen tidligere i høst jobbet med brannvern, og da ble vogna dekorert med bilder av brannmenn, flammer og 110, som er nødnummeret til brannvesenet uansett hvor i Norge du befinner deg.

Ikke rart Jonas og Jahn-Erik fra UP gjerne ville slå av en prat med ungene og de voksne fra Langhus barnehage når brannbilen kom forbi.

– Fordi vi er trafikksikker barnehage jobber vi med å lære barna om hvordan vi skal oppdage trafikken, og gleden av å være på tur « aldri sur». Da vi oppdaget politiet, ble det en stor glede for barna. Politiet tok seg tid til å snakke med barn og personalet. Det ble et hyggelig møte, og det ble en magisk tur for de små barna i Langhus barnehage, forteller pedagogisk leder Lena Marie Gulbrandsen og barne- og ungdomsarbeider Flora Mazrekaj til ØB.

LES OGSÅ: Brannbamsen Bjørnis skal besøke 80 barnehager i Follo

Kommentarer til denne saken