Ni mistet førerkortet i Enebakk

SKUFFET: UP-sjef, Stein-Olaf Røberg er skuffet over at så mange kjørte for fort i Enebakk onsdag.

SKUFFET: UP-sjef, Stein-Olaf Røberg er skuffet over at så mange kjørte for fort i Enebakk onsdag.

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det er nedslående at så mange velger å kjøre for fort, kommenterer UP-sjef i Østfold, Romerike og Follo Stein-Olaf Røberg til ØB.

DEL

ENEBAKK: Onsdag kveld holdt UP kontroll ved bjerkeallen ved Mjær i Enebakk. Det ble et nedslående resultat for UP-sjefen.

- At ni mister førerkortet på grunn av høy fart er for mange. Tre av disse ville normalt ikke mistet førerkortet, men på grunn av prikksystemet, må de belage seg på å gå den nærmeste tiden, sier Røberg.

Han er skuffet over at så mange velger å kjøre for fort. Særlig i områder hvor fartsgrensene er senket. Kontrollen ble utført på en strekning hvor det er en fartsgrense på 60 km/t. Den høyeste målte hastigheten var 98 km/t.

- Det er en grunn til at fartsgrensene er hva de er. Selv om det er kveld eller sen kveld, skal man holde fartsgrensene. Det er ikke mindre farlig å kjøre for fort selv om det er kveld. I dette området er det mye dyretråkk, og særlig på denne tiden av året beveger de seg mye, sier Røberg.

Slapp unna

UP stilte ikke med så stort mannskap i Enebakk torsdag. UP-sjefen regner derfor med at flere bilister har sluppet unna kontrollen.

- Med så mange som ni førerkortbeslag og 23 som fikk bøter, hadde mannskapene nok å gjøre. Dermed er det nok noen som har sluppet forbi, mener han.

Kontrollen startet ved 19.30-tiden og ble avsluttet rundt en time over midnatt.

- Det er et nedslående resultat også med tanke på at det er skolestart til uken. Det er allerede mye aktivitet rundt skolene med blant annet oppstart av SFO og mange aktiviteter både på dag- og kveldstid, sier han videre.

Han oppfordrer derfor alle bilister til å bruke sunn fornuft, og holde fartsgrensene hele døgnet.

Og til uken vil UP være aktive på flere plasser, opplyser UP-sjefen.

Artikkeltags