UP varsler storkontroll denne uken

KONTROLLERTE: UP har denne uken storoffensiv mot mobilbruk i bil. Mandag stod de ved Ås videregående.

KONTROLLERTE: UP har denne uken storoffensiv mot mobilbruk i bil. Mandag stod de ved Ås videregående. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prioriterer oppmerksomhet og beltebruk.

DEL

FOLLO: Dersom du er ute og kjører langs Follo-veiene for tiden, kan du regne med å møte på UP, for denne uka prioriterer Utrykningspolitiet kontroll av beltebruk og uoppmerksomhet i trafikken. Dette melder UP på sin Facebook-side.

– Derfor, legg vekk mobiltelefonen når du kjører og vær oppmerksom, og selvsagt bruker alle i kjøretøyet bilbelte, skriver UP.

Mange ulykker

Det påpekes også at sjåførers bruk av mobiltelefon, fikling med radio og annen uoppmerksomhet er medvirkende årsaker til mange ulykker.

– Hvis alle brukte bilbelte ville det har redusert sannsynligheten for å bli drept eller hardt skadd med 40–50 prosent for fører og forsetepassasjer, og med cirka 25 prosent for baksetepassasjerer, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Kontroll i Ås

Allerede mandag var det en kontroll for dette i Ås, noe som endte med fem bøter på morgenkvisten, melder Ås Avis.  Kontrollen var utenfor Ås videregående skole.

Det blir nok garantert ikke siste boten som deles ut før aksjonsperioden er over. Kjør forsiktig og bruk håndfri-settet i bilen din, er altså oppfordringen

Artikkeltags