Taxisjåfør anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort

SKREMMENE: Over 40 sjåfører kjørte for fort på Svartskogtoppen på 18 fredag.

SKREMMENE: Over 40 sjåfører kjørte for fort på Svartskogtoppen på 18 fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

UPs kontroll på Svartskogtoppen fredag, ble av det hektiske slaget. 44 sjåfører ble bøtelagt.

DEL

OPPEGÅRD: UP hadde stilt seg opp på Utovern på Svartskogtoppen på E18 fredag formiddag. Hele 44 personer fikk ulike reaksjoner fra utrykningspolitiet.

Utovern er rasteplassen på Svartskogtoppen på vei ut av Oslo.

MC-fører målt i 132 km/t i 80-sonen

En taxisjåfør ble stoppet av UP og måtte raskt innrømme at han kjørte bil uten gyldig førerkort. Hva som blir den endelige reaksjonen fra påtalemyndigheten, er for tidlig å si, men han kan vente seg en bot.

I tillegg ble fire personer fratatt førerkortet.

– Én hadde for mange prikker på førerkortet fra tidligere. Etter en ny fartsovertredelse i dag, ble føreren fratatt førerkortet, sier fungerende distriktsleder i UP Innlandet og Øst politidistrikt, Kai Voldengen til Østlandets Blad.

De tre andre som mistet førerkortet på Svartskogtoppen fredag hadde også kjørt altfor fort. En MC-fører ble målt til hele 132 km/t i 80-sonen som er på den strekningen.

- Det er veldig skremmene

I tillegg til de fire som mistet førerkortet på grunn av for høy hastighet, ble 39 andre bilførere en del kroner fattigere på grunn av for høy fart.

UP hadde plassert hastighetsmåleren før fotoboksen på vei opp mot Svartskogtoppen. Seks tjenestemenn var på plass for å kontrollere Pinseutfarten mellom klokken 10 og 13 fredag.

– Det er veldig skremmende med så mange reaksjoner på så kort tid. Vi kunne stoppet langt flere, men da måtte vi hatt flere tjenestemenn på plass, sier Voldengen.

Voldengen forteller at det var unormalt mye trafikk, og at de samtidig tok unormalt mange fartsovertredere på denne strekningen.

Artikkeltags