SOFIEMYR: Kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski har vært planlagt i flere år. Og noen ting blir bestemt underveis. 1. januar er det ett år siden Nordre Follo kommune ble en realitet. Siden den gang har arbeidet med å harmonisere, som det så fint heter, det som ikke har vært gjort på samme måte i de to kommunene, enten det gjelder skjenketider, prisen på parkering eller hvor mye en SFO-plass skal koste.

Det er nok ikke alle siden av kommunesammenslåingen som har vært drøftet lenge og grundig på forhånd. Nylig dukket det opp en epost fra en håndballmamma på Langhus.

– Jeg bor i Langhus og vi har tidligere hatt dugnad for håndballaget til sønnen min for å samle inn juletrær i januar. Jeg hørte at i Oppegård ble juletrær samlet inn av kommunen. Er det noe som nå også vil skje i gamle Ski kommune? Vi har tenkt å gå ut med markedsføring om at vi gjerne henter dryssende juletrær januar, men så vil jeg sjekke opp med dere om dette blir et kommunalt tilbud. Jeg fant ingen info om dette på nettsiden, skriver den engasjerte moren.

LES OGSÅ: Nå er jula definitivt over, for nå har håndballgutta i Langhus hentet og kastet de gamle juletrærne: - Langt bedre enn å stå stille og selge lodd

– Så langt har vi ikke planlagt

Nei, se det hadde kanskje ikke den nye kommunen tenkt på.

– Vi har dessverre ikke kommet så langt i vår planlegging, men vi håper å få avklart dette i løpet av november. Om du kan sende meg en e-post i månedskiftet, håper jeg at jeg har et bedre svar til deg, svarer virksomhetslederen i Vei og park i Nordre Follo kommune.

Når to så store kommuner slår seg sammen til en enda større, er det fullt forståelig at de ikke har tenkt på alle detaljer før sammenslåingen.

LES OGSÅ: Kommunen hjelper deg med å bli kvitt juletreet