Ustvedt bru stenges fra mandag 17. juni

VELG EN ANNEN VEI: Det er flere omkjøringsmuligheter når Løkenveien over Ustvedt bru blir stengt fra mandag 17. juni.

VELG EN ANNEN VEI: Det er flere omkjøringsmuligheter når Løkenveien over Ustvedt bru blir stengt fra mandag 17. juni. Foto:

Mandag 17. juni starter Statens vegvesen arbeidet med å rehabilitere Ustvedt bru. Brua skal etter planen stå ferdig i november.

DEL

SKI: Først skulle Ustvedt bru rives og erstattes med en ny bru til 112 millioner kroner. Så ble det stilt spørsmål om hvor lurt det var å bruke så mye penger på ei ny bru når jernbanetraseen under brua sannsynligvis skal legges om en gang i fremtiden. Enden på visa ble at brua skal rehabiliteres for i overkant av 20 millioner kroner. Det kommer i tillegg til de nærmere 15 millionene som allerede er brukt på planlegging og prosjektering av ny bru.

LES OGSÅ: Jernbanelinja legges ned fem år etter at bro til 112 mill. står ferdig

De forberedende arbeidene starter mandag 17. juni. Ustvedt bru blir stengt for all trafikk fra da av og frem til den planlagte ferdigstillelsen i november.

LES OGSÅ: Ustvedt bru kan bli stengt på dagen

Flere omkjøringsmuligheter

Anbefalte omkjøringsruter er fylkesvei 28 Kråkstadveien. Det er også mulig å kjøre Tomterveien for deretter å krysse jernbanen ved Kråkstad stasjon. For trafikk som kommer sørfra og skal inn til Ski sentrum, er det best å følge E18 til Holstad og fylkesvei 152 inn til sentrum. Det vil være adgang til eiendommer langs fylkesvei 29 Løkenveien gjennom hele anleggsperioden.

Arbeidet vil hovedsakelig pågå på dagtid mellom klokken 7 til 19, med unntak av at det skal utføres arbeid i helgene 14. til 15. september og 12. til 13. oktober. I disse helgene blir det døgnkontinuerlig arbeid, hvor blant annet nytt brudekke skal monteres. Arbeidet skal etter planen være ferdig i løpet av november 2019.

LES OGSÅ: Vil gå en ny runde om Ustvedt bru

Ikke kryss jernbanen!

Selv om jernbanen er stengt på Østfoldbanen, vil det passere arbeidstog som skal drive vedlikeholdsarbeid på jernbanen.

– Vi ber trafikanter respektere anleggsgjerder og skiltet omkjøring i området, sier Tore Steimoen, byggeleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Fortsatt bare ett kjørefelt

Eksisterende bru skal rives, med unntak av noen fundamenter som skal gjenbrukes. Brua får nytt brudekke i tre. Brua vil beholde dagens linjeføring og bredde med ett kjørefelt. Når brua står ferdig, vil det ikke være noen vektrestriksjoner på brua.

Statens vegvesen er byggherre for prosjektet på vegne av Akershus fylkeskommune. Utførende entreprenør er Leif Grimsrud AS. Prosjektet har en kostnad på 20,5 mill. kr.

Artikkeltags