Ut på tur med egen pilot

MORO PÅ TREHJULINGER: Disse har vært på tur med samling på Kolben etterpå. Fra venstre: Tove Ingebjørg Jensen og Caroline Sprott med Per Borgan som pilot, Rolf Bjørnstad med Kåre Fintland som pilot og Arve Bildeng med Sverre Storødegård som pilot.

MORO PÅ TREHJULINGER: Disse har vært på tur med samling på Kolben etterpå. Fra venstre: Tove Ingebjørg Jensen og Caroline Sprott med Per Borgan som pilot, Rolf Bjørnstad med Kåre Fintland som pilot og Arve Bildeng med Sverre Storødegård som pilot. Foto:

- Kjempefin måte å komme seg ut på. Da jeg satt i rickshaw i 17.mai-toget på Kolbotn kom hele kommunestyret bort og hilste på meg

DEL

KOLBOTN: 87 år gamle Rolf Bjørnstad i Ormerudveien på Kolbotn har nettopp ankommet Kolben, i rickshaw med Kåre Fintland som pilot. Han skal være med med på picnic i Frivilligsentralen. Til sammen tre Rickshawer har vært på Kolbotn og Greverud og hentet "passasjerer" som skal være sammen på den hyggelige sammenkomsten.

Du har sikkert sett dem, de elektriske trehjulingene med plass til to passasjerer foran, foruten piloten bak. Både Frivilligsentralen og sykehjemmene i Oppegård disponerer flere sykler

- Vi har sykler og piloter, men det er ikke så mange potensielle "passasjerer" som kjenner til ordningen, sier Anne Solhaug som leder Frivilligsentralen i Oppegård.

- Tilbudet er til dem som ellers ikke har mulighet til å komme seg ut og det koster ikke noe.

Ingen aldersgrense

- Altså et tilbud til eldre og syke?

- Det er ikke noe krav om at du må være gammel og syk. Selv yngre mennesker har behov for å komme seg ut hvis de har brukket benet. Hva som er formålet med turen legger ikke vi oss opp i. Det kan jo være at noen har behov for å handle, besøke gravlunden, ta et kafébesøk for å treffe venner, se seg om på gamle trakter og lignende.

- Hvor lange turer er det lov å ønske seg?

- Jeg tror vi må holde oss innenfor kommunens grenser, men det er greit at vi på forhånd vet hvor turen skal gå. Det er bare å ta kontakt, sier Anne Solhaug.

Picnicen forleden hadde opprinnelig grilling på Skogsland ved Kolbotnvannet som mål, men på grunn av dårlig vær ble den flyttet innendørs. Det reduserte hverken gleden ved sykkelturen eller samværet. Og etterpå ble alle syklet hjem igjen.


Artikkeltags