Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge 200 leiligheter midt i Ski

Åtte mål skal omgjøres for 700 mill. kroner

Artikkelen er over 6 år gammel

Ferds eiendomsselskap vil utvikle åtte mål tomt i Ski sentrum til 150–200 leiligheter.

SKI: Eiendomsselskapet har begynt oppkjøpet av eneboligene i kvartalet. Området omkranses av Skoleveien, Idrettsveien og Sanderveien.

I krysset Idrettsveien- Sanderveien er eiendommene allerede fraflyttet, og vinduene er blitt spikret igjen. Det er sendt inn rivningssøknad på tre av husene i kvartalet.

–Vi har kjøpt opp flesteparten av eiendommene, men mangler ett par før vi er i havn. Ferd er i dialog med eierne av de resterende eiendommene, så dette regner vi med å få til, sier direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom.

Områdeplanen er nettopp lagt ut på høring av Ski kommune. Deretter må området detaljreguleres, så eiendomssjefen har ikke tro på byggestart før om tre til seks år.

Dette er Ferd Eiendoms første boligprosjekt i Follo. Brynjulfsen har selv jobbet i Ski, så han kjenner potensialet til kommunen.

–Det er ingen tilfeldighet at vi satser i Ski. Kommunen er et knutepunkt i regionen som vi ser har et stort potensial.  Follo er absolutt et område vi følger spesielt med på. Du skal ikke se bort fra at det kommer flere prosjekter fra oss i regionen. Ikke minst vil Follobanen gjøre sitt til at Oslo sentrum kommer nærmere inngangsdøren til innbyggerne, mener Brynjulfsen.

Kvartalet det skal bygges på er cirka åtte mål. Leilighetskomplekset blir på fem–seks etasjer. Gjennomsnittsprisen per leilighetene blir på rundt fire millioner.

Les også:

Selger ikke

En av tomteeierne som ikke har solgt, er Svein Markestad. Han er ikke like sikker på at det blir 200 leiligheter i kvartalet som eiendomssjefen i Ferd.

– Vi er tre tomteeiere som eier halvparten av grunnen i kvartalet som Ferd vil bygge på. Ingen av oss er avhengig av et salg. Det siste vi sa til Ferd var at vi kunne snakkes igjen i 2019, så får vi se hva det blir til. Foreløpig står vi langt fra hverandre, men Ferd er et proft selskap. Tiden vil vise hva det blir til.

Grunneieren føler ikke at han hemmer utviklingen i Ski sentrum.

–Nei, hvorfor skulle jeg det? Det er mange andre tomter å starte med i sentrum.

– Jeg bor godt i et relativt nytt hus på 260 kvadratmeter, og har 1, 2 mål med tomt. Det haster ikke for meg, men alt kan selvfølgelig forhandles om, avslutter Markestad.

På boligjakt? Slik ser boligmarkedet ut i Follo nå

Kommentarer til denne saken