Gå til sidens hovedinnhold

Gir menn sjansen til å bli helsefagarbeidere

Artikkelen er over 3 år gammel

Menn som får ytelser fra NAV har nå mulighet til å utdanne seg til helsefagarbeidere. Oppegård kommune rekrutterer til prosjektet Menn i helse.

OPPEGÅRD: Ved årsskiftet for to år siden startet det første kullet i rekrutteringsprosjektet i Oppegård kommune. I fjor på denne tiden startet en ny gruppe, og nå inviterer kommunen aktuelle kandidater til informasjonsmøte 13. februar.

Les også:

Les også

Helserekruttene Kamiran og Leif Christian gyver løs på neste stepp av prosjekt «Menn i helse»

Menn i helse er et nasjonalt, interkommunalt rekrutteringsprogram. Målgruppen er menn mellom 25 og 55 år som mottar ytelser fra NAV. Deltakerne får tittelen helserekrutt og det tilbys et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider. Menn i helse er et samarbeid mellom kommune, Nav, fylkeskommune, Fylksemannen, KS og Helsedirektoratet.

Informasjonsmøtet holdes i Oslo og er for alle interesserte i Akershus. De blir innkalt til intervju, og inntil 48 menn blir valgt ut til å delta i en tolv ukers praksisperiode som helserekrutt på sykehjem eller omsorgsboliger for å prøve omsorgsyrket. Etter dette går de best egnede og motvierte kandidatene videre i et betaltutdanningsløp som fører frem til fagbrev som helsefagarbeider.

Kommentarer til denne saken