– Snakk opp yrkesfag

Ordførerkandidat: Tuva Moflag (Ap) håper på tverrpolitisk enighet om et løfte for lærlinger. FOTO: EIRIK LØKKEMOEN BJERKLUND

Ordførerkandidat: Tuva Moflag (Ap) håper på tverrpolitisk enighet om et løfte for lærlinger. FOTO: EIRIK LØKKEMOEN BJERKLUND

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skis partier ga NHO et løfte om å satse på lærlingplasser i årene som kommer.

DEL

SKI: Tirsdag var Ski-partienes ordførerkandidater samlet på rørleggerbedriften Imtech på industriområdet på Ellingsrud.

Dagsordenen var lærlingenes kår. Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) ved regiondirektør Nina Solli i Oslo og Akershus hadde en utfordring til politikerne: Skrive under på en såkalt «budstikke» hvor de lover å kjempe for at offentlige anskaffelser skal prioritere lærlingbedrifter når de kjøper inn tjenester.

LES OGSÅ: – Tverrforbindelsen må bli bedre 

Anne Kristine Linnestad og André Kvakkestad deltok ikke, men hadde stedfortredere fra sine partier.

Positivt tiltak

Det ble fremvist noe som minnet om tverrpolitisk enighet. Alle partiene snakket varmt om tiltaket, og signerte villig budstikken.

– Det blir viktig å utfordre bedrifter som ikke har tradisjon for å ha lærlinger. Rørlegger- og elektrikerbedrifter har ofte vært svært gode, sa Helge Bunæs (H).

Tuva Moflag (Ap) berømmet initiativet fra arbeidstager- organisasjonen. Sammen med sine politiske motstandere var hun klar på hvor viktig yrkes- fagene er:

– Snakk opp yrkesfag. Det er viktig fordi vi snakker om fremtidens jobber, sa Linnestads største utfordrer til ordførerkjedet.

Gode kår i Ski kommune

Per dags dato er det 41 lærlinger i Ski kommune (snaut 30. 000 innbyggere), som er godt over målet om én lærling per tusen innbyggere. Det kan gjerne dobles fremover, synes Moflag.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan NHO vil dele inn kommune-Norge 

– Som foreldre har vi et ekstra ansvar når vi sitter rundt kjøkkenbordet og snakker om yrkesvalg, la Camilla Hille (V) til.

– Vi klarer ikke dette alene. Vi setter pris på hjelpen, roste regiondirektør Solli.

Artikkeltags