Byggmagasinet i Follo - Kommersielt innhold

Vi skaper gode hjem!

Gjennom snart 50 år har de bygget hus som har blitt til gode hjem for flere generasjoner av kunder i Follo. Fordi de er kvalitetsbevisste til fingerspissene, kan du være trygg på at prosjektet er i de beste hender. Det blir som avtalt med Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie!

Adresse
Lillestrømveien 174, 1914 Ytre Enebakk


https://www.pererikostlie.no/
Tlf: 64 92 39 39
post@pererikostlie.no
Følg oss på Facebook!

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie AS er en bedrift med lange tradisjoner i Ytre Enebakk. Gjennom snart fem tiår har de bygget seg opp som en av de fremste i sitt lokalmiljø, og er i dag et selvsagt valg for alle som skal bygg nytt eller pusse opp.

Firmaet ble etablert i 1971 av mannen med samme navn. Nå har sjefen sjøl fylt 70 år, og overlatt deler av ansvaret til yngre krefter. I september overtok Sturla Kaasa som daglig leder for den tradisjonsrike byggmesterbedriften.

– Per-Erik er fortsatt aktiv i den daglige driften. Med bakgrunn som både byggmester og takstmann har han en helt unik kunnskap og erfaring som vi har stor nytte av, sier Kaasa.

Til tross for at han er fersk som daglig leder, kjenner Kaasa bedriften godt fra før. Siden han begynte som tømrerlærling i 2000, har han vært her hele sin yrkeskarriere – kun avbrutt av noen år på skolebenken.

– Etter noen år som tømrer begynte jeg på teknisk fagskole. Da jeg kom tilbake gikk jeg mer over i en rolle som prosjektleder. Etter hvert som jeg har fått mer erfaring og kunnskap har jeg steget i gradene, forteller Kaasa.

Ny daglig leder Sturla Kaasa (f.v.) og grunnlegger Per-Erik Østlie er stolte av sitt nye boligprosjekt i Nylendeveien.

Som ny daglig leder er han fast bestemt på å videreføre de gode verdiene som har bidratt til det solide omdømmet forgjengeren har bygget opp.

– Vi skal alltid levere godt håndverk og aldri gå på akkord med kvaliteten. Samtidig er det minst like viktig å være punktlig og opptre ryddig. Det er ikke så stort i Ytre Enebakk, og vi skal kunne ha et godt forhold til kundene også etter at jobben er gjort, sier Kaasa.

At Per-Erik Østlie er kjent for nettopp kvalitet, er det liten tvil om. De er på mange måter den lokale byggmesteren, en posisjon firmaet har hatt gjennom flere generasjoner av fornøyde kunder.

– Siden jeg begynte her i 2014, har jeg møtt mange som skal renovere et hus de har overtatt fra foreldrene og som i sin tid ble bygget av Per-Erik Østlie. Her har både boliger og kunder gått i arv, sier Linda Bjerkeland, som jobber i administrasjonen med blant annet kundekontakt og regnskap.

Gamle hus, nye hjem

Selv om de selvfølgelig også bygger nytt, er kanskje nettopp rehabilitering det markedet Østlie har jobbet aller mest i de siste årene. I en tid hvor det er knapphet på nye tomter, velger mange heller å oppgradere sine eksisterende boliger.

– En tydelig trend nå er at mange vil ha flotte funkishus. Vi gjør alt fra mindre ombygginger og tilbygg til større totalrenoveringer. I noen tilfeller stripper vi huset helt ned og bygger det opp igjen med et helt nytt uttrykk, forteller Kaasa.

Noen har allerede et hus de ønsker å oppgradere. Andre går med planer om å kjøpe et gammelt hus, og kommer til Østlie for å få gode råd. Sammen setter de seg ned og ser på mulighetene, planlegger og lager skisser.

– Det lønner seg alltid å ha med seg en erfaren byggmester helt fra starten. Jo tidligere vi kommer inn, jo lettere kan vi finne gode løsninger finne og gjennomføre dem på en mest mulig effektiv måte, sier Kaasa.

Et vellykket byggeprosjekt starter alltid med en god plan! Linda Bjerkeland (f.v.), Per-Erik Østlie og Sturla Kaasa har løsningen. 

Når du skal oppgradere et eldre hus til moderne standard er det ikke bare stilen og uttrykket som må tas med i vurderingen. Etterisolering, nye vinduer og drenering er bare noe av det som er viktig for å få en kvalitetsbolig som er både moderne og energieffektiv.

– Hvis du totalrenoverer blir huset ofte som et nybygg å regne. Vi har full oversikt over krav og tekniske forskrifter for nye boliger. Dette tar vi med oss også når vi rehabiliterer. Som tidligere takstmann har Per-Erik Østlie lang erfaring med å vurdere tilstanden på gamle hus og hva som lønner seg for kunden, sier Kaasa.

Som medlem av Mesterhus i en årrekke, har byggmesterfirmaet også lang erfaring med nybygg. Med en katalog full av boliger i ulike stilarter og størrelser, er det lett å la seg inspirere til å oppfylle drømmen om et splitter nytt hus.

– Mange kontakter oss fordi de har sett katalogen. Selv om du har et bredt spekter av hustyper og modeller å velge i, kan vi tilpasse alt etter dine ønsker. Vårt motto er at vi skal skape god hjem! I likhet med Mesterhus sitt slagord "det blir som avtalt", er dette veldig viktig for oss å etterleve, understreker Kaasa.

Sturla Kaasa, Linda Bjerkeland og Per-Erik Østlie ønsker nye og gamle kunder velkommen innom for en hyggelig byggeprat i sine nye lokaler i Lillestrømveien.   

Bygger for fremtiden

Foruten å bygge boliger for kunden med egen tomt, jobber firmaet også med prosjekter i egen regi. De utvikler de tomteområder, tegner og bygger boliger som legges ut for salg.

– Vi har bygget mange flotte boliger blant annet i Nylendeveien og Beverveien som vi er veldig stolte av. Her håper vi også at folk i Ytre Enebakk få et hjem de kan være stolte av, forteller Bjerkeland.

Stolte er hun og kollegene også av sine nye lokaler med kontor og lager i Lillestrømveien 174 – som de selvfølgelig har bygget selv! Hit flyttet de i juli 2018 etter å ha vært mange år på Vågsenteret, som de i sin tid også bygde.

– Vi er veldig stolte av det nye bygget! Her har vi både lager og god plass på kontoret, der vi kan sette oss ned med kundene i lyse og trivelige omgivelser. Dessuten er det mye enklere for oss å ha alt samlet i ett bygg, mener Bjerkeland.

Uansett om de bygger for seg selv eller andre kan Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie håndtere hele prosjektet fra start til slutt. Som totalentreprenør har de et tett samarbeid med grunnentreprenører, arkitekter, flisleggere, maler, murere og kjøkkenleverandører.

– Vi legger stor vekt på å bruke lokale folk, og har et solid nettverk av faste samarbeidspartnere som vi bruker på stort sett alle våre prosjekter, sier Kaasa.

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie har en solid stab av dyktige tømrere.  

For det tradisjonsrike byggmesterfirmaet er det også viktig å rekruttere sin egne fagfolk. I tillegg til en stab på 11 tømrere har de i dag én lærling. Målet er å til enhver tid ha 1-2 lærlinger under utdanning.

– Det kan være en utfordring å skaffe faglærte tømrere andre steder. Derfor utdanner vi dem like godt selv. Da kan vi forme dem fra første dag når det gjelder alt fra kompetanse til gode rutiner, understreker Kaasa.

Det er heller ikke få av dagens tømrere i bedriften som selv har gått i lære hos mesteren selv, Per-Erik Østlie. I dag er det fem som har vært her helt siden læretiden, inkludert Kaasa.

– Det er et godt tegn at folk blir her i mange år. I fjor hadde vi blant annet en som gikk av med pensjon etter 43 år i bedriften. Vi har også utdannet mange tømrere som etter hvert også har gjort det bra med eget firma, sier Kaasa.

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie er opptatt av å tenke nytt når det gjelder metoder og løsninger. Særlig i en tid hvor miljøet blir en stadig viktigere del av byggebransjen.

– Vi holder oss oppdatert og tilpasser oss stadig nye utfordringer. Blant annet har vi startet egen innendørs elementproduksjon, som gjør at vi både kan forenkle byggeprosessen og ivareta alle kvalitetskrav uansett årstid, sier Kaasa.

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie AS

  • Etablert av Per-Erik Østlie i 1971, og har i dag 15 ansatte.
  • Gjennom snart 50 år har firmaet opparbeidet seg en solid posisjon i Ytre Enebakk.
  • Medlem av den landsdekkende boligkjeden Mesterhus.
  • Kjent for kvalitet, faglig dyktighet og solid håndverk.
  • Bred erfaring som totalentreprenør innen nybygg, rehabilitering og vedlikehold.
  • Jobber med alt fra private boliger og næringsbygg til skoler, institusjoner og andre offentlige bygg.