– Det er kynisk å jage tiggere

Det er stadig flere tiggere å se rundt omkring i Follo. Venstre mener at så lenge de ikke skader noen ved å tigge på gaten, bør de får lov til å være i fred. Arkivfoto: Stig Persson

Det er stadig flere tiggere å se rundt omkring i Follo. Venstre mener at så lenge de ikke skader noen ved å tigge på gaten, bør de får lov til å være i fred. Arkivfoto: Stig Persson Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Folk må få lov til å sitte på fortauet med en kopp og be om penger. Det skader ingen, mener Erik Lundeby (V).

DEL

FROGN/SKI: Å respektere menneskeverdet er viktig for Venstre-mannen Erik Lundeby. Han har fulgt debatten der mange har ergret seg over tiggerne som kommer til Follo.


– Så lenge de ikke gjør annet enn å sitte på gaten, skader de ingen. Dette er mennesker som er langt nede, og skulle vi fjerne dem fra gatene, må det være for å gi dem et bedre tilbud. Selvsagt skulle jeg ønske at de klarte å løse den vanskelige situasjonen for Romfolket i Romania. Men vi må ikke bli så kyniske at vi vil ha bort tiggerne fordi vi ikke klarer å se andres nød. Om du gir penger eller ikke, er en frivillig sak, sier Erik Lundeby.

Les også:

Vil være borgerlig

Erik Lundeby tror ikke Venstre vil rase ned under sperregrensen og miste mange stortingsrepresentanter. Han er også klar på at partiet vil bidra til et regjeringsskifte, selv om ikke alle de fire på borgerlig side er enige om alt.

– Kan dere samarbeide med Frp?

– Vi vil jobbe for å bli så store at vi får et tyngdepunkt i sentrum. Partiet kjemper for personvern og liberale verdier. Vi vil også gjøre det enklere for småbedriftene, men ingen skal være i tvil om at vi har en tydelig miljøprofil, sier Lundeby.

Artikkeltags