Det blåser en blågrønn vind

– Hvis SV faller ut, blir Norge uten et parti til venstre for Arbeiderpartiet. Det tror jeg mange vil synes er veldig uheldig, sier Bård Vegar Solhjell. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

– Hvis SV faller ut, blir Norge uten et parti til venstre for Arbeiderpartiet. Det tror jeg mange vil synes er veldig uheldig, sier Bård Vegar Solhjell. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

FOLLO: På Infacts meningsmåling for Akershus denne uken viser at det blåser en blågrønn vind over fylket.


I denne målingen er både Bård Vegar Solhjell (SV) og Gunvor Eldegard (Ap) ute av Stortinget for de neste fire årene. Mens den røde siden går tilbake er det Miljøpartiet De Grønne som glede seg mest. Med 4,8 prosent oppslutning kan Øyvind Solum fra Nesodden ende opp på tinget.

– Dette viser at mange i Akershus ønsker forandring, og at de er glade for et friskt pust som vil løfte miljøspørsmålet inn i den sentrale, politiske debatten, sier Solum.

SV ute

Derimot er SV ute av Akershus-benken. Det vil si at miljøvernminister Bård Vegar Solhjell fra Son ikke får fornyet tillit av velgerne. Trøsten må være at SV er partiet nærmest til å vinne et mandat og dermed fortsatt plass på Stortinget.

– Målingen viser at hver stemme nå teller for SV i år. Jeg er ganske sikker på at det kommer til å være usikkerhet om jeg og Akershus SV kommer inn på Stortinget helt fram til valgdagen, og da må vi rekruttere for full mugger, erklærer Solhjell.

Høyre-nedgang

Siden forrige meningsmåling fra Infact i juni har Høyre mistet over fire prosent oppslutning. Det gjør at de har mistet et mandat fra syv til seks i løpet av et par måneder.

Arbeiderpartiet har gått litt frem med 0,3 prosent, men likevel fører det til at de mister et mandat. Dermed kan Gunvor Eldegard være ute av Stortinget etter valget hvis dette holder seg.

– Vi ligger nesten jevnt med forrige måling på 25,2 prosent nå mot 24,9 prosent i juni. Så her får Høyre en utfordring, mener Eldegard.


Mandatene

Partiene    Dagens mandater    15.jun    21.aug
Ap                            5                         5               4
FrP                          4                         3               3
H                             4                         7               6
KrF                         1                          0               1
V                             1                          1               1
SV                          1                          0               0
Sp                           0                         0               0
Rødt                       0                          0              0
MDG                      0                          0               1

 

Artikkeltags