Dette er Arbeiderpartiets skoleløfter for Follo

SKOLESATSNINGEN: Gunnvor Eldegard (Ap) sier at alle skoler får en plikt til å lære alle å lese, skrive og regne. ARKIVFOTO: KARI KLØVSTAD.

SKOLESATSNINGEN: Gunnvor Eldegard (Ap) sier at alle skoler får en plikt til å lære alle å lese, skrive og regne. ARKIVFOTO: KARI KLØVSTAD.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

FOLLO: – Det viktigste er at alle skoler får en plikt til å lære alle å lese, skrive og regne, sier Gunvor Eldegard (Ap).

Hun poengterer at kommunene nå får muligheten til å søke om ekstrabevilgninger.

– Det er steder i Follo som kan ha bruk for dette. Haugjordet fikk for eksempel ekstra midler i fjor, sier hun.

Med lese-skrive-regne-løftet til Arbeiderpartiet menes det at partiet setter av 1 milliard kroner som innfases neste stortingsperiode.

– Kommunene skal ha konkrete rutiner for å følge opp elever som trenger ekstra oppfølging, sier Eldegard.

For Follo betyr dette at fordelingen av lese-skrive-regnemilliarden ønskes inn i de kommunene og skolene som har elever under bekymringsgrensen. Arbeiderpartiet har ikke oversikt over hvor mange kommuner og skoler i Follo dette gjelder.

Ønsker etter- og videreutdanning av lærere

– Jeg tror behovet er stort generelt i landet, og ikke bare i Follo. Vi vet det er skoler i Follo som allerede bruker masse på etter- og videreutdanning på videregående.

Eldegard håper også at Follo-lærerne vil og har lyst til å etter- og videreutdanne seg.

Hvor mye dette kan bety for Follo avhenger av om hva fylket og kommunene søker om. Hvor mange lærere som kan ha godt av denne ordningen i Follo avhenger av hvor mange som søker totalt, og hvor mange av kommunene som har mulighet til å medfinansiere.

Mulig å ruste opp 25 skoler i Follo

– Follo har flere nye og gamle skoler. Mange steder i distriktet er det allerede gjort opprustninger av skolene, sier Eldegard.

Om opprustningen skal kunne fortsette, forteller Eldegard at kommunene må søke om ekstrabevilgninger.

Legges det kun folketall til grunn, vil det være mulig å bygge og ruste opp 25 skoler i Follo.

– Vi satser på velferd i stedet for skattekutt. Å ruste opp fellesskolen kommer fremfor privatisering, avslutter Eldegard.

LES FLERE NYHETER HER!

Artikkeltags