– Dette liker jeg ikke

UTE: Hvis dagens meningsmåling står seg, vil Gunvor Eldegard (Ap) være ute av Stortinget. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

UTE: Hvis dagens meningsmåling står seg, vil Gunvor Eldegard (Ap) være ute av Stortinget. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Gunvor Eldegard ble både overrasket og stum da hun fikk høre resultatene fra den siste meningsmålingen for Akershus.

– Åhh ... Det var skikkelig overraskende. Når man ser på landsprognosene ser det jo mye bedre ut, er kommentaren til stortingsrepresentanten fra Ski.

Hun er nærmest målløs da ØB presenterer henne meningsmålingen.

– Dette liker jeg ikke, og hadde heller ikke forventet dette. Jeg synes alt var så bra på andre meningsmålinger, så dette var virkelig overraskende, fortsetter hun.

Utjevningsmandat

I Follo har Ap en oppslutning på 24,8 prosent i denne meningsmålingen. Dermed kan Ap miste sitt mandat hvis dette resultatet holder seg til valgdagen.

Etter å ha summet seg litt, mener Eldegard at hun likevel kan være inne, da det er et utjevningsmandat som ikke er tatt med i denne målingen.

– Men jeg skal jobbe hardt videre i valgkampen, og gleder meg til valgdagen. Da satser jeg på at resultatet blir bedre enn i denne meningsmålingen, sier hun med et smil.

Utfordring

Eldegard mener Høyres nedgang siden forrige måling i juni, er noe de bør være litt bekymret for.

Høyres nedgang siden juni er på hele 4,2 prosent. I juni var oppslutningen på 39,9 prosent i hele Akershus, mens den i denne målingen er på 35,7.

– Vi ligger nesten jevnt med forrige måling på 25,2 prosent nå mot 24,9 prosent i juni. SÅ her får Høyre en utfordring, mener Eldegard.

LES FLERE NYHETER HER!

Vil ha Jens

Det som kanskje overrasker mest er at Follo-befolkningen vil ha Jens Stoltenberg som statsminister, mens de ellers stemmer borgerlig.

13 prosent som vil gi sin stemme til Frp, ønsker Jens som statsminister. Hver tredje KrF og V velger ønsker også Jens som leder av Norge. Mens seks av ti MDG-velgere også ønsker Stoltenberg.

Eldegard er ikke overrasket over dette resultatet.

– Det skjønner jeg godt, sier Eldegard i en kommentar.

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Artikkeltags