Heller baking enn fluktstol

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Liv Signe Navarsete hadde foretrukket en bakeutfordring framfor fluktstolen.

DEL

Men kommunalministeren presiserer at hun HAR vært flink til å bake.

På spørsmål om hvem hun kjenner seg best igjen i Andeby-familien, svarer hun nemlig Dolly Duck, fordi hun baker så gode kaker.

– Det er i alle fall ikke Donald eller Onkel Skrue, slår hun fast.

ANB har satt Liv Signe og de øvrige partilederne på en uhøytidelig prøve om å være raskest i å sette opp en fluktstol. Liv Signe besto prøven med glans, og var raskt ute med forklaringen.

– Du skjønner, vi i Senterpartiet er så praktisk anlagt.

Et skjebnevalg

Senterpartilederen mener høstens valg er et verdivalg. Og for mange et skjebnevalg.

– Valget handler om viktige verdier og hvilken retning landet skal ha. For noen grupper er det også mer enn et verdivalg. Jeg vil nærmest si et. Blant annet for landbruket og de som bor i små kommuner, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kampen mot nedlegging av småkommuner står høyt på dagsorden for Sp-lederen.

– Spørsmål om kommunesammenslåing og lokalt selvstyre er en debatt om noe helt annet enn en milliard her eller der. Forrige gang Høyre, Venstre og KrF regjerte, var på langt nær noe glanstid verken for kommunepolitikken eller landbruket, mener Liv Signe Navarsete.

Samferdsel

Samferdsel er én av tre hovedsaker i Sps valgkamp.

– Vi vil sørge for å videreføre regjeringens samferdselsløft. Bedre veier og jernbane. Videre eldreomsorg og en ny eldrepolitikk. Vår tredje hovedsak handler om miljø og mat. Vi vil rett og slett videreføre det Norge vi er så glad i, sier Liv Signe Navarsete – som går til valg med én statsministerkandidat, nemlig Jens Stoltenberg. Og sitt eget parti som et regjeringsparti.
 

Artikkeltags