Her går det galt for Erna

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hun kan bli vår neste statsminister, men fikser ikke å sette opp en fluktstol.

DEL

Erna Solberg brukte 51 sekunder på å løse oppgaven hun ble tildelt en solskinnsdag på plenen utenfor Stortinget. Hun trodde hun hadde satt den opp riktig, men den gang ei. Dermed måtte hun starte på nytt. Og da gikk klokka.

– Vi hadde sånne da jeg var liten, men nå er det jo andre ting, sier hun etter å ha brukt 51,17 sekunder.

Av de fem partilederne som ANB til nå har satt til å løse oppgaven, er dermed statsministerkandidaten desidert jumbo. Audun Lysbakken og Jens Stoltenberg gjenstår, så Erna kan fortsatt unngå jumboplassen. Trøsten er uansett at Erna kan snu fluktstolfiaskoen til valgsuksess 9. september.

Bryte en barriere

Målet til Høyre-lederen er å hindre at den rødgrønne regjeringen får 12 års regjeringstid.
Politisk vil hun prioritere det å skaffe nye og trygge arbeidsplasser, øke kompetansen blant lærerne og bygge veier raskere.

– Med en todeling av økonomien er det viktig å sette inn tiltak for å øke kompetansen. Vi vil satse systematisk på lærerne og deres etter- og videreutdanning. Vi vil sørge for at helsekøene blir mindre og bygge veier raskere enn dagens regjering, sier Erna Solberg.

Alle fire med

Partilederen håper at hun blir statsminister, og at alle de fire borgerlige partiene ønsker å sitte i regjering.

– Det er enighet om at alle fire partier på borgerlig side skal sette seg ned å snakke sammen. Så få vi ta det derfra, sier hun om regjeringsalternativene.

– Hvilken figur i Donald Duck vil du forbinde deg selv med?

– Det er så lenge siden jeg har lest Donald Duck. Det er jeg usikker på. Det må være en voksen, snusfornuftig person. Så får andre finne ut hvem det er. (ANB)

Artikkeltags