Lynrask Venstre-leder

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Trine Skei Grande angrer på småting, men ikke på fluktstolkonkurransen.

DEL

– Det er bare noen småting jeg angrer på i livet mitt, sier hun under partiledernes fluktstolkonkurranse.

– Det er ting jeg ikke skulle ha sagt, eller ting jeg kanskje ikke skulle ha gjort.

Men Venstre-lederen angrer ikke de store valgene:

– Jeg har lært meg å være tålmodig og jeg har hatt et brennende engasjement over tid. Det tror jeg kanskje er det viktigste å ta med seg, sier Trine Skei Grande til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Erna som sjef

ANB har satt Trine Skei Grande og de øvrige partilederne på en uhøytidelig prøve om å være raskest til å sette opp en fluktstol. Venstre-lederen var rimelig godt fornøyd med sin raske håndtering av fluktstolen. Selv om hun aldri har før har tatt i en slik fluktstol.

Hun er også klar på at Erna Solberg blir ny statsminister etter valget, og at regjeringen vil bestå av tre partier: Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

– Jeg satser på at det blir en blå-grønn regjering med et sterkt sentrum. Klimaforhandlingene i Stortinget viste at det var en veldig fin konstellasjon. Sammen med Høyre og KrF vil vi kunne få til en veldig bra skole- og sosialpolitikk, sier Trine Skei Grande.

Sperregrensen

Realistisk sett blir valgkampen en kamp om å komme over sperregrensen for Trine Skei Grande. Forrige valg havnet Venstre på 3,9 prosent, mistet åtte stortingsrepresentanter og satt igjen med bare to. Det har gitt stort arbeidspress for partiets stortingsgruppe.

Ved flere anledninger har Venstre-lederen lansert seg selv som ny kunnskapsminister. Med andre ord går 43-åringen en spennende tid i møte som politiker.

Artikkeltags