Gunvor er en rød optimist

Gunvor Eldegard har tatt turen til Kolbotn og forsikrer oss om at hun har tilhengere her også, i Høyres høyborg. Foto: Bjørn V. Sandness

Gunvor Eldegard har tatt turen til Kolbotn og forsikrer oss om at hun har tilhengere her også, i Høyres høyborg. Foto: Bjørn V. Sandness

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: I rød jakke, rød kjole eller rød t-skjorte er Gunvor Eldegard (50) på farten sent og tidlig for å holde fart på Ap og beholde plassen på Stortinget. Hun har langt fra gitt opp.Meningsmålingene er ikke de beste, men Gunvor Eldegard ser ikke for seg noe annet enn at hun skal tilbake til plassen sin på Stortinget denne høsten.

– Nå konsentrerer jeg meg bare om valgkamp og håper å få velgernes tillit. Andre ting kommer senere. Jeg har uansett utdannelsen min som elektroingeniør og erfaring fra Stortinget å falle tilbake på.

Det er ti år siden det lyse hodet dukket opp for fullt i politikken. Da ble hun ordfører i Ski, og midt i perioden gikk veien videre til Stortinget.
Åtte år senere viser meningsmålingen til ØB at hun ikke kan kjenne seg sikker på gjenvalg.

Liten arbeidsløshet

– Hva er du mest fornøyd med å ha fått til i denne perioden?

– Til tross for krisen i Europa har vi klart å holde orden i økonomien, arbeidsledigheten er liten og budsjettene er edruelige. Jeg sitter i finanskomiteen og det kan være lov å ønske seg en masse, men vi er helt klart verdens beste land å bo i.
Gunvor trekker pusten. Vi sitter på kafé på Kolbotn, Høyres høyborg. Men også her er det andre gjester som smiler og nikker til Ap-representanten.


Slipper ikke Follobanen

– Du skal ikke snakke lenge med Gunvor, før hun begynner å argumentere ivrig for Follobanen i alle sammenheng, sier hennes politiske kolleger på Stortinget. Der er vi nå også.

– Dette er selve flaggskipet i jernbanepolitikken. Vi må ha full oppstart i 2014, og jeg vil kjempe for at vi skal kunne ta ut enkeltprosjekt som dette og kjøre det fort frem.

– Mange vil plassere dette på menyen for valgflesk?

– Dette står jeg for, men du må vite at det du lover koster penger. Det nytter ikke å overby hverandre på alle områder.
Vi kan derfor heller ikke friste med skattekutt. Får vi inn mindre penger, blir barnehager og andre tilbud dyrere.
Den fineste saken Gunvor Eldegard har vært med på å vedta denne perioden har vært den mye ekteskapslover.
– Den tar på alvor at kjærligheten er for alle.


– Politikk blir aldri ferdig

Ski-politikeren er ikke med på at det nærmest er en naturlov at folk vil ha en annen regjering etter åtte år.

– Vi har gjort mye, og vil gjøre mer, blant annet ved å styrke kommunene. Politikk blir aldri ferdig. Høyre sier de har nye ideer og bedre løsninger, men hva er det? Får vi en regjering der Frp er med, blir det den mest mørkeblå vi noen gang har hatt. Det er utrolig hvis Venstre og KrF godtar dette, sier Gunvor Eldegard.


 

Artikkeltags