Sylvi har "løpetid" i valgkampen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: I fire år har Sylvi Graham og Høyre sittet i opposisjon. Det håper Oppegård-damen endrer seg etter 9. september. Vi møter en sprudlende Sylvi Graham til en kopp kaffe på Kolbotn Torv. Torvet som hun kjempet for i mange år.

– Er det ikke blitt fint? Det er blitt den møteplassen som jeg håpet på, sier hun og slår ut med armene.
Som vanlig i valgkampen er hun kledd i blått fra topp til tå.
– Da jeg gikk på husbankingbesøk i Lillestrøm om dagen, var det en liten gutt som åpnet og ropte inn til sin mor: «Mamma det er en blå dame som vil snakke med deg», og det syntes jeg var skikkelig hyggelig, sier Graham.

Opposisjon

Sylvi Graham stiller til valg i sin andre periode på Stortinget. Med sin annenplass på Høyres Akershus-liste er hun sikret plass for de neste fire årene, også.

– Hva er det du er mest fornøyd med i denne stortingsperioden?

– Vi sitter i opposisjon, og har ikke flertall. Det har derfor ikke vært så enkelt å få til så mye. Men det jeg er mest stolt av er BPA (Borgerstyrt personlig assistanse) er blitt vedtatt, sier en engasjert Graham.

Det vil si at funksjonshemmede som er avhengig av hjelp i hjemmet, selv kan få velge hvem som skal hjelpe dem.
– Jeg hørte en gang en kvinne som hadde havnet i rullestol fortelle sin historie. Da hun sa: «For første gang i mitt liv, ble jeg fratatt retten til å bestemme hvilke menn som skal inn på mitt soverom», bestemte jeg meg for å være med på å endre dette.

 Går på skinner

Graham er også stolt av at Follobanen endelig blir realisert.

– Vi var med på å bevilge mer penger til Follobanen, og nå ser det ut til at den går på skinner! Likevel er hun klar på én ting.

– Vi må passe på at Ski og Oppegård blir skjermet for godstrafikken. Nå har begge kommunen gjort det man er blitt bedt om, nemlig å bygge langs jernbanen, og da kan man ikke sende godstrafikken gjennom kommunen, sier Sylvi Graham og rister på hodet.

Engasjert

Sylvi Graham er kjent for sitt sterke engasjement for funksjonshemmede og de som trenger litt mer hjelp enn andre.

– Jeg kjemper for de som ikke er i stand til å si fra! Alle fortjener en ny sjanse! Det er 82.000 med funksjonshemninger i Norge som gjerne vil ut i arbeidslivet. De slipper ikke inn. Og det er ikke blitt noe bedre de siste åtte årene!
Graham mener det blir litt for mange regler som ikke passer befolkningen.


Annerledes

Sylvi Graham er ifølge henne selv sin verste kritiker, og da ØB spør om det er noe hun kunne har gjort annerledes i de fire årene hun har sittet på Stortinget, er svaret:

– Det er masse jeg kunne ha gjort annerledes. Jeg har hatt radaren mye ute på Ski sykehus og Ahus, og sett SINTEF-rapporter om at Ahus er stort nok. Nå har det kommet en ny rapport, og der står det at Ahus ikke er så stort. Så nå lurer jeg litt på hvor mye mer jeg kunne ha gjort særlig i denne saken.

Sylvi Graham mener at hun er den samme personen som før hun kom til Stortinget, men med litt mer ballast.

– Jeg har fått mer erfaring. Og så er det stor forskjell på å sitte på Stortinget og ordfører. Læringskurven var bratt den første tiden. Ellers er jeg bare meg.

Sylvi Graham er genuint interessert i mennesker. Derfor elsker hun valgkamper der hun kan bære ute hos folk.

– Jeg får energi av å treffe mennesker. Mannen min sier jeg har «løpetid» når det er valgkamp, og det stemmer nok bra, sier hun og ler. Valgkampen er en travel periode for alle politikere.
– Men veldig morsom, stråler Høyre-politikeren!


 

Artikkeltags