Graham kontakter helseministeren etter besøk på Empo

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sylvi Graham (H) stiller til gjenvalg på Stortinget. I den forbindelse vil hun gjøre seg mer kjent med næringslivet i Follo.

DEL

SKI: Sylvi Graham (H) har arbeidserfaring fra blant annet Blindeforbundet og er sterkt engasjert i funksjonshemmedes rettigheter. Derfor var et besøk på Empo i Ski noe hun gledet seg stort til.

– Da jeg kom på Stortinget for fire år siden, skjønte jeg ikke hvorfor Erna (Solberg) plasserte meg i arbeids- og sosialkomiteen. Det var jo kommune og samferdsel jeg kunne etter flere år som ordfører i Oppegård. Men nå skjønner jeg hvorfor, og mitt arbeidsområde tar faktisk to tredjedeler av statsbudsjetter, sa Sylvi Graham på vei inn til Empo.

Leser du saken på mobil? Se videoen her

– Meningsfylt

Graham er helt klar på at det er for mange som ikke er i arbeid i dag. 600.000 nordmenn går på en eller annen form for trygd.

– Det er altfor mange. Jeg er helt klar på at mange av de kan gå tilbake i en eller annen form for arbeid. Man får et meningsfylt liv ved å jobbe. Og det beste for folk er å føle at man trengs, sa Graham.

Hun får støtte av daglig leder ved Empo, Gro Tronvold.

– De fleste som jobber her på Empo kommer hit fordi de ikke klarer seg på en ordinær arbeidsplass. Her kan de gjøre noe de mestrer, sa hun.

Klare ønsker

Etter en runde på både produksjonsdelen og tv-avdelingen til Empo, er Sylvi Graham interessert i å vite hva som er Empos største utfordringer og ønsker.

– Tidligere fikk vi tilskudd per godkjente plass. Dette er nå endret til at vi får etterskuddsbetalt for hver plass NAV klarer å fylle hos oss. Det går greit i produksjonsdelen, men for tv-produksjonen har dette blitt nærmest en katastrofe, fortalte Tronvold

Hun får støtte av avdelingsleder ved produksjonsavdelingen Christian Sørlie.

– Den nye tilskuddsordningen rammer så hardt. Løsningen er å få tilbake tilskuddet for godkjente plasser, sa Sørlie.

– Vi føler at vi blir økonomisk straffet for å være flinke, supplerte Tronvold.

Tronvold og Sørlie ønsker også at bedrifter som Empo blir en naturlig del av et arbeidsliv, og ikke en skjermet bedrift.

– Dette er utfordringer jeg er kjent med, men jeg står ved at jeg vil ha flere ut i arbeid, sa Graham.

Et tredje punkt som de to fra Empo tar opp er transport til og fra jobb.

– For mange er det en stor bøyg å ta offentlig transport. For andre kan det være fysisk umulig. Nå har vi ei jente som fikk tilbud om jobb hos oss, men fikk avslag fra NAV om transport fra Langhus til Ski, fortalte Tronvold.

– Dette skal jeg ta opp med ministeren. Det kan jo ikke være slik at vi hjelper folk til jobb, og så nekter dem transport til jobben, mente Graham.

Artikkeltags