Politisk kakebaking på Langhuset

REGNSKAP: Stortingsrepresentant og rosablogger Marianne Marthinsen (Ap) gjorde opp regnskap med de borgerlige partiene ved å bake eplekake. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

REGNSKAP: Stortingsrepresentant og rosablogger Marianne Marthinsen (Ap) gjorde opp regnskap med de borgerlige partiene ved å bake eplekake. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Under valgkampstarten på Langhuset torsdag kveld, tok stortingsrepresentant Marianne Marthinsen skjeen i begge hender.

Marthinsen har sittet på Stortinget for Oslo Arbeiderparti siden 2005. Ved siden av å sitte i finanskomiteen er hun rosablogger.

 – Å være rosablogger betyr å skrive om klær, shopping, sminke og baking. I kveld skal jeg bruke baking for å bevise praktiske økonomiske teorier, åpnet hun med.

Hun viste til Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) og deres planer om skattekutt.

 – Det er jo ganske relevant hvor de skal kutte. Men det får vi ikke svar på. Høyre vil kutte rundt 25 millioner, mens Frp vil kutte rundt 100 millioner kroner. Men hvor skal vi ta de pengene fra? Erna svarer med at vi skal bake kaken større. Det vil jeg motbevise mot å kutte ut noen ingredienser i en eplekake, fortsatte Marthinsen.


Litt mindre

Hun begynte med oppskriften som besto av 3 desiliter sukker.

 – Sukker er ikke så bra for oss, så det kutter jeg ned til rundt én desiliter.

Så var det tre egg i oppskriften.

 – Det holder med et egg. Vi trenger ikke så mange av det. Og smeltet smør i hvert fall ikke bra. Så der får vi kutte fra 2 desiliter til én desiliter. Og én desiliter melk, får vi halvere. Mel har de fleste, så her får vi være litt rause. Nå ble jeg litt bekymret for mengden, her!

Etter å ha rørt godt, avsluttet hun med én teskje med bakepulver.

 – Så får vi se hvor stor den blir. Ikke mye å skryte av, sa hun og tittet ned i kakeformen. Dette blir det i hvert fall ikke større kake av. Så her er konklusjonen helt åpenbar – velferdskaken blir mindre, konkluderte hun.

Samling

Den rødgrønne valgkamp-starten var i regi av LO Follo, som hadde samlet mange lokale og sentrale skikkelser til møtet.

Både miljøvernministeren, stortingsrepresentant Gunvor Eldegard, LO-sekretær Terje Olsson, stortingsrepresentant Marianne Marthinsen, tidligere leder av Norsk Jernbaneforbund, Ove Dalsheim og konferansier var Eivind Trædal fra Naturvernforbundet.

Solhjell på hugget

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell var også en tur innom Langhuset. Han gledet seg til valgkampen.

 – Endelig er det valgkamp igjen. Valgkamp er demokrati på det beste. Da blir det diskusjoner om politikk, og folk flest setter seg inn i politikken, startet han med.

Han innrømmet at de rød-grønne har en bratt tid foran seg.

 – Valgkampen er vår mulighet til å gjøre noe med meningsmålingene. Det er sluttresultatet som gjelder, formante han.

Han minnet tilhørerne om valgkampen i 2005, hvor de rød-grønne ledet med over 10 prosent på meningsmålingene før valget, og hvor de vant valget med knappest mulig margin.

– Det skjer alltid store forandringer i løpet av en valgkamp. Folk begynner å tenke. Spesielt begynner de å tenke på hva vi har, og hva vi kan få. Hvis Høyre og Frp kommer til makten, blir vi spesielle i Europa. Vi kommer til å bli det mest høyrevridde landet i Europa. Nordmenn vil ikke ha det, mente han.

Som miljøvernminister tok han også opp miljøvern som en viktig del av valgkampen.

 – Økologi er like viktig som økonomi!

Klar for tredje periode

Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard fortalte at hun var veldig klar for en tredje periode på Stortinget.

 – Jeg har tre punkter som jeg brenner for her i Follo: Tog, NMBU og Oscarsborg. I går var jeg på Oscarsborg og hørte på opera. Det var bare helt fantastisk. Jeg kan på det sterkeste anbefale Elskovsdrikken, sa hun til spontan latter fra salen.

Eldegard var stolt av at operaen på Oscarsborg nå har en egen linjen i statsbudsjettet. Og ikke minst er hun stolt av å ha vært en forkjemper for Follobanen.

 – Det er min hjertesak. Jeg skjønner at det har vært irriterende med buss for tog i en periode. Men det er begynnelsen på Follobanen. Og når den står ferdig, så tar det 11 minutter fra Ski til Oslo. Og det gleder jeg meg til!


 

Artikkeltags