ÅS: Av det nye kommunestyrets 33 representanter er det 17 menn og 16 kvinner. Mange har vært med i politikken i mange år, men halvparten er nye og mange yngre ansikter.

Høyre, Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet blir alle representert i kommunestyret med ungdommer under 25 år. Aller yngst er Sofie Nordsveen (Ap) og Eskild Gausemel Berge (SV) som begge er født i 1997.

Nordsveen beholdt fjerdeplassen på Aps liste med 125 personstemmer og 11 slengere, mens Gausemel Berge fikk 90 personstemmer og 29 slengere og beholdt annenplassen på SVs liste.

Nordsveen får følge av Malin Karusbakken Aamodt i Aps gruppe. Med 71 personstemmer og seks slengere, rykket hun fra tiende til åttendeplass. Karusbakken Aamodt er født i 1991.

Senterpartiet gjorde et godt valg og blir fire representanter neste periode. Ny her er ungdomsrepresentanten Anne Hjørnegård Bjerke fra Kroer som er født i 1995. Hun fikk 47 personstemmer og åtte slengere.

Høyre får inn igjen Ida Elisabeth Krogstad og Sverre Strand Teigen. Begge er født i 1992 og ble valgt inn i kommunestyret forrige periode. Begge har vært faste medlemmer av Hovedutvalg for oppvekst og kultur denne perioden. Krogstad fikk 69 personstemmer og fem slengere, mens Strand Teigen fikk 42 personstemmer og fire slengere.

NB! Eskild Gausemel Berge jobber også til tider som journalistvikar i Østlandets Blad