ÅS: Det ble seine natta før Aps ordførerkandidat Ola Nordal kom seg i seng valgnatten. Aps valgvake i lokalene til seniorsenteret i Ås kulturhus var for spennende til at han kunne forlate stedet før langt over midnatt. Da var det klart at Ap holder posisjonen som det største partiet i Ås.

Da nesten alle stemmene var talt opp tirsdag morgen, viste resultatet at Ap har fått 29,3 prosent av stemmene. Det er 1,1 prosent lavere enn ved valget for fire år siden.

Nordal er likevel fornøyd.

– Vi skulle gjerne ha hatt over 30 prosent, men jeg er fornøyd med at vi beholder de ti mandatene vi har i dag, sier Nordal til ØB tirsdag morgen.

Les også: AP holder koken i Ås

Føler seg velkommen

Nordal jobber i Asplan Viak med kontor i Ås sentrum. Han blir i jobben til midten av oktober for å avslutte noen prosjekter, mens kollegaene må overta og fortsette med andre.

Det nye kommunestyret konstitueres onsdag 21. oktober.

– Hvordan tror du det blir å overta etter 24 år med Johan Alnes?

– Det blir både vanskelig og lett. Lett fordi det er stor forståelse for at 24 år er nok for Johan og fordi jeg føler meg velkommen.

Selv om valgkamp og valg er over og Ap har klart å opprettholde tilliten hos velgerne, har ikke Nordal senket skuldrene.

– Det må jeg vente med til alt er på plass, sier han.

Nå gleder han seg til å lede kommunen inn i en periode med forventet stor befolkningsvekst samtidig som Ås må bevare det grønne landskapet.

– Vi ser at vi går mot et grønt skifte og det er jeg fornøyd med at jeg får være med på, sier han.

Inviterer alle

Valgresultatene så langt viser at Ap, SV, Sp og R til sammen har fått 51,5 prosent av stemmene i Ås. H, Frp, KrF og V har fått 41,0 prosent.

– Det kommer til å bli spennende forhandlinger for å legge grunnlag for et godt samarbeid de neste fire årene, sier Nordal.

Forhandlingene kommer til å handle mye om fordeling av posisjoner. Nordal håper at det i løpet av uken er klart hvem Ap skal samarbeide med.

– Det blir naturlig for oss å samarbeide med den rødgrønne blokken og kanskje V og KrF. Jeg håper på Sp og synes det er spennende at Rødt får et mandat. Og så blir det spennende med Miljøpartiet, legger han til.

Senterpartiet gjorde et godt valg og får fire mandater mot tre i inneværende periode. Marianne Røed som var partiets ordførerkandidat, har vært varaordfører denne perioden.