OPPEGÅRD: Listetopp Anne Cathrine Grambo hadde et ønske om å bli en gruppe på to før valget, men slik gikk det ikke. Selv med en liten oppgang på 0,1 prosent fra forrige kommunevalg, må Grambo belage seg på å sitte alene i kommunestyret de neste fire årene.

Kun ni stemmer skilte Oppegård SV fra å beholde sin andre representant i kommunestyret.

– Det er utrolig kjedelig. Særlig fordi vi ikke tapte noen stemmer, men faktisk fikk noen flere enn sist. Men slik er mandatsystemet, og da får man ikke gjort annet enn å godta resultatet. Det beviser i hvert fall at hver stemme teller, sier Anne Cathrine Grambo i en kommentar til resultatet.

Les mer om valgresultatet i Oppegård:

I meningsmålingen som ble gjort for ØB i forrige uke, kom SV betydelig dårligere ut enn valgresultatet. Noe Grambo er veldig fornøyd med.

– De så ikke særlig oppløftende ut, men vi fikk flere stemmer enn meningsmålingen viste og ved siste kommunevalg, sier hun.

Miljø

Hun er også glad på Miljøpartiet De Grønnes vegne.

– Det er veldig bra at vi blir flere som kjemper for miljøet i Oppegård. Med tre nye representanter fra MDG, og Venstres to representanter sammen med SV skal vi kjemper for miljøsakene, sier Grambo.

Hun er glad for at Høyre ikke fikk det flertallet de har styrt under de siste fire årene.

–Hvis de hadde fått rent flertall igjen, kunne de ha gjort hva de ville. Det kan de ikke nå, sier Grambo.

Hun håper at SV, Ap og MDG kan være en god motvekt til de borgerlige. Spesielt i miljøspørsmål.

– Vi kan sammen komme til mange gode politiske løsninger de neste fire årene, mener SVs eneste represenant.