OPPEGÅRD: Ingen i Høyre er sikre på hvorfor årets valgresultat viser en så pass kraftig tilbakegang for partiet.

  • Vi må huske på at det fortsatt vil være et  borgerlig flertall i Oppegård.
  • Vi må huske på at ingenting er avklart ennå.
  • Vi må huske på at forrige valg var et brakvalg.

«Vi må huske på» går igjen på Høyres valgvake som i god tradisjon er lagt til rådhuset på Kolbotn.

Partiet taper flest stemmer fra forrige valg, og det er ingen tvil om at det har vært et skuffende valg for partiet.

Høyre vil helt klart fortsette å dominerer politikken i Oppegård.

Partiet gjorde et brakvalg i 2011, men braket ser nå ut til å ha stilnet. I 2011 fikk Høyre 48, 4 prosent, neste på lista det året var Ap som da fikk 25,3 prosent. Årets resultat viser 41,1 til Høyre og tap av tre kandidater i kommunestyret. Ap fikk 26,1 prosent og holder fast på sine åtte kandidater.

Akkurat som i landet for øvrig gjør også MDG (Miljøpartiet de grønne) i Oppegård et kanonvalg. De fikk en oppslutning på 8 prosent. Noe som gjør at partiet går fra null til tre representanter i kommunestyret.

Sittende ordfører Ildri Eidem  Løvås tror ikke MDG vil endre politikken i Oppegård.

  • Jeg kan ikke komme på en eneste ting som de har foreslått, som ikke vi allerede har gjort eller er i ferd med å gjøre. Vi er fortsatt et stort parti og sikrer en borgerlig blokk, mener hun.

Thomas Sjøvold som er ordførerkandidaten til Høyre, føler seg fortsatt ganske trygg på å bli nye ordføreren i Oppegård, men poengterer at alle stemmene må telles opp først.

- Blir det sjampanje eller gravøl i dag?

- Har du ikke noe midt i mellom, svarer Sjøvold med et glimt i øye.

En som kan sprette sjampanjen er ordførerkandidaten til MDG i Oppegård, Jens Nordahl. Han er kjempe fornøyd med valgresultatet til partiet så langt.

- Valget viser at folk i Oppegård ønsker et grønt skifte med flere lærere, nye sykkelveier, bevaring av Svartskog, et renset Kolbotnvann, epletrær over hele kommunen og nye grønne, arbeidsplasser og mye, mye mer.
Nå håper vi den endelige mandatfordelingen i kommunestyret gir grunnlag for et realt, grønt skifte. Et grønt skifte til beste for naturen, folkehelsa, lommeboken og alle som bor i kommunen.
 

Høyre 13 / 31–3   41,1 %