Jonas Gahr Støre gir Tuva drahjelp inn på Stortinget

  Artikkelen er over 2 år gammel

  "Sjefen sjøl" dukket opp i gågata i Ski under Skiløpet for å hjelpe Tuva Moflag over målstreken. Det rakk han ikke. Målet nå er å få henne trygt inn døra på Stortinget. Her er marginene små. Foreløpig ligger det an til fotofinish med Frp.

  DEL

  SKI: På de siste målingene har Tuva Moflag lagt tynt an og vært både inne og ute av Stortinget. Hun er 5. kandidat på Akershus Arbeiderpartis stortingsliste. Målingen tyder på at hun kniver om plassen med Frp.

  Hun var derfor ekstra takknemlig for at Støre prioriterte en tur innom gågata i Ski på sin hektiske frierferd.

  - Det er ingen tvil om at det kommer til å bli marginer som skiller kandidatene under valget. Derfor er det ekstra fint at Jonas stiller opp nå, smiler en småsliten Moflag etter å ha løpt fem kilometer i Skiløpet.

  På ØBs måling i august, var Ap og Høyres oppslutning lik i Akershus og lå på 25, 4 prosent. På siste måling i VG, gjort for noen dager siden,  hadde Ap en oppslutning på 25,9 prosent  og Høyre en oppslutning på 28, 9 prosent i Akershus.

  - Jeg brenner for å få Tuva inn på tinget. Kommer hun inn, betyr det at vi får innsidekunnskap om Ski. En viktig del av Akershus og østlandsområdet, sier Støre som også drev valgkamp sammen med Tuva for to år siden. Da ble hun ordfører.

  Moflag lover å stå på 24-07 for å øke Aps oppslutning i fylket, og dermed sikre seg en plass på Stortinget.

  - Det som blir viktig nå frem mot valgdagen er å snakke med folk, høre hva de er opptatt av og fortelle dem hva som er bra med vår politikk. Stå på stand, gå på husbesøk og være synlig i sosiale medier, blir også viktig fremover. Nå gjelder det å være ute dag og natt, sier entusiastisk Moflag.

  Selv om Høyre ligger best an, vil ikke Støre høre snakk om at de er i ferd med å tape valget for Høyre.

  - Den er altfor rask . Vi skal levere et valg 11. september som vil vise et annet resultat. Det er fortsatt nærmere èn million velgere der ut som ikke har bestemt seg, sier en kampklar Støre.

  Selv om Høyre ligger bedre an en Ap, sliter også de i Akershus. På en målingen VG publiserte 28.august lå partiet fem prosent bak oppslutningen de hadde under Stortingsvalget i 2013.

  Fordelen for Ap og Høyre er at seks av ti velgere som planlegger å stemme, velger ett av de to største partiene, noe som også gjelder for de velgerne som ennå ikke har bestemt seg.

  På VGs siste måling lå de rødgrønne an til flertall. Men i Akershus kan det være snakk om bare et hundretalls stemmer som avgjør om det blir Moflag eller Frp som vinner kampen om det siste mandatet.

  - Stem på Arbeiderpartiet i Akershus, da får du Tuva på tinget, oppfordrer Støre før han mer eller mindre blir overfalt av svette Skiløpere som vil ta en selfie sammen med "sjefen sjøl".

  Artikkeltags