Jeg vil heller snakke om politikk!

FOLK FLEST: Norge trenger en ny kurs, en kurs som ganger folk flest. Da må vi bytte regjering, mener leder i LO Follo, Per Ole Melgård.

FOLK FLEST: Norge trenger en ny kurs, en kurs som ganger folk flest. Da må vi bytte regjering, mener leder i LO Follo, Per Ole Melgård.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerValget 2017 blir et retningsvalg. Valget står mellom mer fellesskap, og løsninger alle kan ta del i, eller mer egoisme og større forskjeller. Den borgerlige regjeringen har allerede svekket Arbeidsmiljøloven betraktelig, men ønsker å flytte enda mer makt over til arbeidsgivere. For LO er det ikke aktuelt å se på at maktbalansen i arbeidslivet forrykkes ytterligere.

Trenger en ny kurs

Vi trenger en ny kurs. I denne valgkampen har jeg diskutert mange saker med mange mennesker, og det er interessant å se hvordan folk som støtter den borgerlige regjeringen bruker argumenter som er direkte feil. En gjenganger er at den borgerlige regjeringen har fått arbeidsledigheten til å gå ned. Ser man over hele regjeringsperioden har arbeidsledigheten økt med borgerlig regjering, selv om den har gått noe ned i det siste. Mange er også skeptiske til Jonas Gahr Støre som statsminister, selv om de fleste ønsker en annen politikk enn den dagens regjering fører.

Borgerlig politikk står seg best blant vanlige folk når det ikke snakkes om hva den medfører.

Jeg vil heller snakke om politikk!

Selge fellesskapet?

Kan vi snakke om at arbeidsledigheten har økt kraftig siden 2013, uten at denne regjeringen har gjort noe annet enn å gi skattelette til de rikeste? Kan vi snakke om hvordan Arbeidsmiljløloven er svekket under denne regjeringen? Kan vi snakke om hvordan denne regjeringen tar fra dem som har lite for å gi sine skatteletter? Kan vi snakke om at denne regjeringen ønsker å anbudsutsette NSB til tross fra massive advarsler fra inn- og utland? Kan vi snakke om at denne regjeringen ønsker å selge fellesskapets verdier til utlandet?

Kan vi snakke om den meningsløse kommune- og regionsreformen? Kan vi gjøre det? Kan vi heller snakke om politikk? Om ting som påvirker vanlige mennesker i hverdagen sin, heller om å snakke om brygger som er legalt oppført? Klarer dere det, Høyre? Frp har jeg ingen slike forventninger til, de sier bare det folk helst vil høre. At man vil gripe inn i kommunenes økonomi, og mulighet til å gi innbyggerne de tilbudene de har krav på gjennom å forby eiendomsskatt er et godt eksempel på dette.

Resultatet av dette vil være at kommunene ikke vil kunne tilby lovpålagte oppgaver. Den muligheten kommer ikke kommunene til å bli fratatt, akkurat som det heller ikke var mulig å fjerne bompengestasjonene dersom man ønsker å bygge vei. Norge trenger en annen kurs, en kurs som gagner folk flest. Da må vi bytte regjering

(Innlegget er noe forkortet).

Artikkeltags