Det nærmer seg amerikanske tilstander

Kritisk: Ski Pensjonistpartis Ola Øygard er oppgitt over alle lovnadene som brytes av de største partiene.

Kritisk: Ski Pensjonistpartis Ola Øygard er oppgitt over alle lovnadene som brytes av de største partiene.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pensjonistpartiet arbeider for både eldre og yngre grupper i vårt samfunn. Partiet som organisasjon og dets enkelte medlemmer, bygger sitt politiske arbeid på norsk kulturarv, på grunnlovens og rettsstatens idegrunnlag og på en styrking av folkestyret.

Sliter med sperregrensen

Dessverre er vi – forhåpentligvis kun foreløpig – et lite parti som sliter med å komme over sperregrensen. Hadde halvparten av Norges pensjonister og uføre stemt på Pensjonistpartiet, så kunne vi hatt mange delegater på Stortinget. Dessverre stemmer mange av gammel vane – på det partiet de pleier å gjøre. Likevekten av unge og erfarne på Stortinget er veldig skjev. Det burde vært et krav, kanskje til alder, men i det minste om noen års arbeidserfaring FØR man fikk en plass på Stortinget.

Ansvar, respekt og ikke minst redelighet står for oss som hjørnesteiner i verdigrunnlaget. Vi går for et verdig liv i alle livsfaser. I mange år har politiske partier lovet å hjelpe de som trenger det mest, men like lenge har regjerende partier unnlatt å innfri sine valgløfter etter at valgene er vunnet.

Dette gjelder dessverre både på den rødgrønne siden og den borgerlige siden. De kommer med en rekke unnskyldninger for at saker IKKE lar seg gjennomføre. Enda verre er hvordan enkelte andre – av det jeg vil kalle småpartier - selger sjela for å komme i maktposisjon.

Amerikanske tilstander

Eller så presser de seg til posisjoner de i utgangspunktet ikke er berettiget til. Det som også undrer meg er all den oppmerksomhet lederne for de store partiene viser – men kun hvert 4. år før valget – eldre på sykehjem, barn i barnehager og skolebarn. Det er ikke måte på hvor «flinke, snille og rause» de er når de klemmer barn og gamle.

Etter valget ser man ikke noe til dem før det nærmer seg neste valg. Men folk lar seg lure og stemmer som før. Helt utrolig. Og all den skittkastingen mot hverandre – både parti og personer. Igjen helt utrolig. Det nærmer seg amerikanske tilstander.

Bare det ikke blir like mye korrupsjon som i USA og Europa for øvrig. Men vi har vår del i Norge også, både av korrupsjon og kameraderi, kan det se ut til. Jeg skal ikke ramse opp vårt partiprogram her, det finner man på nettet eller gjennom våre valgprogram, men vil minne om at vi er imot eiendomsskatt, bompenger, pensjonsreformen som raner både pensjonister og uføre, oljeboring i sårbare områder m.m.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken