Gå til sidens hovedinnhold

Nå vet de hvilken Stortingskomité de skal sitte i

Artikkelen er over 4 år gammel

Blir du valgt inn på Stortinget, havner du også i en av komiteene på tinget. Det er partiene selv som fordeler sine representanter.

OSLO: Tuva Moflag (Ap) fra Ski skal inn i helse- og omsorgskomiteen. Der får hun selskap av Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård.

– Det betyr at jeg også blir helsepolitisk talsperson for partiet, forteller Wilkinson.

Han vil blant annet jobbe for å få tannhelse inn i en egenandelsordning, slik at det offentlige dekker behandling som koster mer enn 2500 kroner i året.

Nina Sandberg (Ap) fra Nesodden skal inn i forsknings- og utdanningskomiteen.

Møtende vara til november

Anne Kristine Linnestad (H) fra Ski er vara for Henrik Asheim. Asheim er konstituert som kunnskapsminister så lenge Torstein Røe Isaksen har pappaperm. Dermed skal hun møte på Stortinget frem til 17. november. Så lenge hun er møtende vara, skal Linnestad sitte i finanskomiteen.

– Finanskomiteen har mange store oppgaver å ta fatt på i årene som kommer og min viktigste oppgave blir å bidra til å sikre flertall for en politikk som legger til rette for at norsk økonomi får flere ben å stå på, at flere av oss kommer i jobb og at det skapes flere nye jobber som bidrar til  statsbudsjettet, ikke som lever av det.

Vi blir stadig flere eldre og det økonomiske handlingsrommet har blitt mindre. Det viktigste valgløftet Høyre har gitt er å holde orden på økonomien slik at det skapes flere jobber i en tid hvor olje- og gassnæringen vil spille en mindre rolle enn tidligere for vår økonomiske vekst, skriver Linnestad i en epost til ØB.

Kommentarer til denne saken