– Det neste døgnet blir veldig spennende

Krysser fingrene: Årets valg er like spennende som kommunevalgene i Ski bruker å være, mener ordfører Tuva Moflag i Ski.

Krysser fingrene: Årets valg er like spennende som kommunevalgene i Ski bruker å være, mener ordfører Tuva Moflag i Ski.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var en spent Ski-ordfører Tuva Moflag (Ap) som avga sin stemme på Vevelstad skole. – Dette er spennende på flere måter, smilte hun foran stemmeurnen.

DEL

LANGHUS: Det kriblet litt ekstra i magen til Tuva Moflag da hun avga sin stemme klokken 10.30 på valgdagen. Ikke nok med at det er veldig jevnt mellom partiene på målingene, men det er også knyttet stor spenning til om Moflag kommer inn på Stortinget som Akershus Arbeiderpartis 5. kandidat. På de siste målingene har hun vært like mye ut som inne.

– Dette stortingsvalget har vært like spennende som det bruker å være for Ski i kommunevalget. Det er selvfølgelig mest spennende om det blir regjeringsskifte, men for meg personlig blir det jo litt ekstra spenning knyttet til om jeg kommer inn på Stortinget.

Personangrep

Hun er glad for at valgkampen er over, men synes det har vært mye utenomsportslig underveis, og at det har haglet med personangrep.

– Mye av valgkampen har handlet om ting som ikke er viktig. Jeg kunne ønske det hadde vært mer snakk om visjoner og om hva som er viktig for Norge, mener Moflag.

SMS-aksjonen til Arbeiderpartiet mener hun er tatt ut av proporsjoner.

– Jeg tror ikke den vil påvirke valgresultatet.

Alle skal med

Moflag valgte å møte kritikken med litt humor og postet en oppfordring på Facebook til de som ikke hadde mottatt sms-en: «Fikk du ikke sms av Ap i dag? Send meg en pm med telefonnummer, så kan jeg videresende. #alleskalmed».

For den som måtte ha fått gått glipp av SMS-bråket, handler det, kort oppsummert, om at Arbeiderpartiet søndag sendte ut oppfordring til 500.000 nordmenn om å stemme på dem.

Meldingen lød som følger:

«Hei. Stortingsvalget blir jevnt. Du avgjør om Frp og Høyre fortsetter i regjering. Vil du ha et skifte? Skole og eldre fremfor skattekutt? Stem Arbeiderpartiet!»

Tror ikke på regjeringsskifte

Selv om mange hadde benyttet søndagen til å avgi sin stemme, var Kristin Håbu en av dem som hadde funnet veien innom valglokalene på Vevelstad skole mandag formiddag.

Hun synes valg 2017 var et lett valg.

– Jeg hadde bestemt meg for lenge siden. Valgkampen har jeg ikke fulgt med på, så den kan jeg ikke mene noe om. Stemmen min går til samme parti som i 2013, smiler hun.

 – Blir det regjeringsskifte?

– Nei, sier Håbu bestemt før hun må løpe for å rekke bussen.

Artikkeltags