Gå til sidens hovedinnhold

Vannlekkasjen i Ås er reparert – må fortsatt koke vannet i Ski

Innbyggere i gamle Ski kommune må belage seg på å koke vannet i hvertfall til fredag, og kanskje enda lenger. Vannlekkasjen i Ås torsdag morgen er imidlertid reparert.

For abonnenter

ÅS/SKI: I det som var Ski kommune tidligere kan man fremdeles ikke drikke vannet uten å koke det etter bruddet på Klemetsrud onsdag. Torsdag melder Nordre Follo kommune at kokevarselet står fortsatt – og at det står til fredag; muligens lørdag.

LES OGSÅ: Hele tunnelen fylt med vann – alle i tidligere Ski berørt: – Må koke vannet til ny beskjed blir gitt

Problemer med et vann- og avløpsprosjekt på Klemetsrud fikk onsdag store konsekvenser for vanntilførselen i hele gamle Ski.

Onsdag ettermiddag sendte Nordre Follo kommune ut melding om at alle innbyggere som bor i det som tidligere var Ski kommune, må koke vannet. Det skjedde etter at hovedledningen ble gravd over ved Klemetsrud. Innbyggerne måtte også finne seg i noe lavere trykk mens de jobber med å reparere skaden.

Kommunen skal gi beskjed når det ikke lenger er nødvendig å koke vannet. Ifølge Vann og avløpsetaten i Oslo vil det bli sendt ut oppdatert informasjon lørdag 19. desember.

Her kan du lese hva du bør gjøre når du får kokevarsel fra vannverket (FHI)

Ny lekkasje i Ås

Torsdag morgen fikk også flere av innbyggerne i Ås melding fra kommunen om en akutt vannlekkasje. Lekkasjen berørte Gamle Kroervei, Danskerud og Kroer. Store deler av området var helt eller delvis uten vann. Kommunen har hatt mannskaper ute for å lokalisere lekkasjen. Nå er den lokalisert, og fikset.

– Lekkasjen var midt på et jorde mellom Danskerud og Revhaug gård. Hvis alt går som normalt vil reparasjonene ta rundt 4–5 timer, forteller Louis Hansen ved kommunalteknikk vann i Ås kommune.

Fem timer senere snakket ØB med Hansen igjen, og han kunne melde at lekkasjen er reparert.

– Vi har lagt fire meter nytt rør. Det dreier seg om rør fra 60-tallet, og det var sprukket på langs, sier Hansen.

Mannskapene stengte først av opp mot Kroer. Da fikk hele Danskerud-feltet vannet tilbake.

De innbyggerne Ås kommune som fremdeles må koke vannet har fått beskjed om det.

14 dager siden sist

Det er ikke mer enn drøye to uker siden det samme området var rammet av vannlekkasje.

Vannlekkasjen berørte beboere i Dysterlia, Rustad, Kroer og Dyster Eldor.

LES: Stor vannlekkasje i Ås – flere områder var uten vann

Kommentarer til denne saken