Vant Norgescuprenn: - Jeg hadde et lite håp om å komme med på World Cup-laget

Med smil om munnen: Fredrik E. Villumstad på sletta etter et godt hopp i Midtstubakken.

Med smil om munnen: Fredrik E. Villumstad på sletta etter et godt hopp i Midtstubakken. Foto:

Av

I den første rennhelga i Norgescupen leverte Skimthopperen Fredrik Eirinsønn Villumstad lange hopp både lørdag og søndag. Søndag endte han øverst på pallen, mens det lørdag ble 2. plass.

DEL

MIDTSTUBAKKEN: Mens de sju beste hopperne i Norge startet World Cup-sesongen i Wisla i Polen, var det Norgescup i Midtstubakken (K 95) som var konkurransearenaen for de øvrige hopperne i Norge. Ettersom snøen foreløpig lar vente på seg, ble rennene arrangert med isspor i tilløpet og med landing på plast.

Små marginer i toppen

I rennet lørdag innledet Fredrik Villumstad med et hopp på 96 meter. Det var det tredje beste hoppet i omgangen. I annen omgang klinket Villumstad til på kanten og strakk seg til hele 104 meter. Det holdt til 2. plass, bare 1,3 poeng bak vinneren Andreas Granerud Buskum (Lensbygda SK). Ned til Oscar P. Westerheim (Bækkelagets SK) på 3. plass skilte det bare 0,4 poeng, så det var uhyre jevnt mellom de tre som endte på pallen.

Søndag leverte Villumstad to solide hopp, 100,5 og 101 meter. Det holdt til klar seier med margin på 4,2 poeng til Westerheim. Deltagelsen i Norgescuprennene i Midtstubakken var god, men hopperne fra Trønderhopp var forhindret fra å kunne delta på grunn av karantene knyttet til Covid-19.

Etter å ha vist seg fram i NM normalbakke med god hopping, fikk Skimts juniorhopper Øystein Thorshov prøve seg i A-klassen i helgas Norgescuprenn. Lørdag fant han seg ikke helt til rette med lavere fart enn han har vært vant til, men søndag oppnådde han hopp på 88 og 89 meter og endte på en fin 7. plass.

Utfordrende hoppsesong

Med helgas gode resultater i Norgescupen bekreftet Villumstad at den gode hoppformen han viste i NM i samme bakke var intakt.

– I NM fikk jeg til seks gode konkurransehopp på rad, litt sensasjonelt, sa Villumstad om hoppene som ga han laggull for Akershus og en individuell 4. plass.

- Jeg hadde et lite håp om plass på World Cup-laget etter den gode hoppingen i NM, men skjønte at de prioriterte de hopperne som er valgt ut på landslaget. Etter NM har jeg variert noe på trening. De aller beste hoppene kommer oftere og oftere, sier Villumstad.

- Nå håper jeg de får produsert nok snø i Lysgårdsbakkene på Lillehammer og i Granåsen i Trondheim. Det er der de neste rennene i Norgescupen skal arrangeres. Jeg må gjøre det bra der for å bli uttatt til renn i kontinentalcupen (COC) i Ruka, Finland, i desember, sier SKIMT-hopperen.

På grunn av den pågående pandemien og snømangel er det ikke lett å se langt inn i fremtiden.

- Det er veldig mye usikkerhet rundt renn framover på grunn av snøforholdene, Covid-19 og Skiforbundets økonomi. Jeg kan ikke gjøre annet enn å hoppe bra når anledningen byr seg. Uansett håper jeg på en god snøvinter. Det blir fint for alle som liker å komme seg ut i skog og mark vinterstid, og det liker jeg også, avsluttet Villumstad.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken