FOLLO: Det er to dager igjen til den første ordinære togavgangen på Follobanen. Toget på linje R21 går fra Ski stasjon klokken 07:24, og vil altså ta 12 minutter inn til Oslo S. Vil du være med på hele turen, går toget fra Moss klokken 06:56. Toget ankommer Oslo S klokken 07:36.

LES OGSÅ: Har utkjempet tre rettssaker mot Follobanen – nå gleder Tore seg til åpningen

Utnyttes enda bedre

Men det er ikke bare togturen som blir kortere og togtilbudet som forsterkes fra søndag.

– Follobanen gir en stor forbedring av kapasiteten på togtilbudet sørøst og innover mot Oslo. Vi understøtter dette med å forsterke busstilbudet slik at togkapasiteten utnyttes enda bedre, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune i en pressemelding torsdag.

LES OGSÅ: – Vi er jo for så vidt vant til at ting kan skje på Østfoldbanen

– Sammen med Follobanen og buss-satsningen får vi til et langt bedre og mer sammenvevd kollektivtilbudtilbud. Vi styrker busstilbudet for å gi bedre korrespondanse med toget på de ulike stasjonene og gi gode omstigningsmuligheter mellom busslinjene på knutepunktene, sier Skinnes.

LES OGSÅ: Kjør hele Follobanen fra lokførers plass – se video

Flere avganger

I sitt budsjettforslag som skal behandles i fylkestinget neste uke, foreslår fylkesrådet å bruke 11 millioner kroner i belønningsmidler for å finansiere styrket busstilbud i Follo i 2023. Og den største satsingen gjøres på busslinjene til, fra og gjennom Ski sentrum. I tillegg styrkes busstilbudet til stasjonene Ås, Vestby og Sonsveien. Flere av rutene vil få flere avganger, også i helg og på kveldstid, og noen av rutene forlenges.

LES OGSÅ: Togtrafikken tilbake til normalen

– Samlet sett er dette den største ruteendringen i Follo på flere år. Dette en betydelig forsterkning i kollektivtilbudet i Follo-regionen. Nå sørger vi for bedre mating inn mot det veldig gode togtilbudet, sier Edvin Søvik (Ap), fylkesråd for finans og administrasjon.

På Ruters nettsider finner du mer informasjon om ruteendringene. Det er lurt å sjekke Ruters reiseplanlegger før du reiser – flere linjer får nye avgangstider.

På Vy sine sider finner du mer om ruteendringene på toget på Østfoldbanen/Follobanen.

Les også

Kom igjen, folkens! Nå skal vi lage liv og røre