Hopp i havet, nå kommer varmen

Mange koser seg på Ingierstrand bad.

Mange koser seg på Ingierstrand bad. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ØSTLANDET: Årets sommervær har vært svært så variert. Bare i juni har vi hatt fire meldinger om skikkelig møkkavær og det ble registrert 61,1 milimeter regn for måneden på målestasjonen på Blindern. En liten trøst kan være at juni-været ikke var fullt så ille som i fjor. Da ble det registrert 68,7 milimeter nedbør på stasjonen, mot normalt 65 milimeter.

Endelig ser det ut til at vi får både sol og varme hele uken. Det er ikke en regnsky i sikte, og det skal bli varmere utover i uken.

- Det er litt blandet, men det ser ikke så galt ut altså, sier Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til ØB.

Han kan ikke love at det ikke vil dryppe fra en og annen ettermiddagsbyge, men sier han har troen på godt vær denne uken.

- På tirsdag bør vi se 20-tallet på gradestokken. Det blir litt skyer, kanskje en og annen ettermiddagsbyge, men ikke noe heftige saker, sier han.

Godt over 20 grader

På onsdag blir det enda bedre. Varmluft kommer opp fra sør. Det blir ifølge meteorologen en del sol og 22 grader.

Storm melder hele 25 grader, mens yr ikke varsler så høye temperaturer?

- Tja, det blir i allefall varmere. Det er litt vanskelig å varsle sommervær fordi det kan endres ganske rakst. Det kan jo hende vi undervurderer hvor varmt det blir, sier han.

Mange ferierer hjemme i år. Hva er vel bedre enn en værmelding som sier sol og lite vind?

- Fram mot helgen ser jeg ingen vind på gang. Det er heller ikke noe høytrykksvær på gang, så vi får nok en blanding av sol og noen byger.

Det blir i det minste varmere. Dersom det skulle komme en ettermiddagsskur er det ingen heftige systemer som vaker ute i Nordsjøen.

Vannet varmes

Hvordan blir badetemperaturene denne uken?

- Med lite vind vil solen varme overflaten. Ingierstrand og Bestemorstranda har 19 grader i dag. På Hvervenbukta er det mål 20 grader. Jeg tror på en god sommeruke så lenge vi har lavtrykkene på behagelig avstand, sier meteorologen.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken