Gå til sidens hovedinnhold

Vil du ha sol i høstferien, må du nord for Dovre

Artikkelen er over 3 år gammel

ØSTLANDET: Har du fri og skal være hjemme i høstferien, kan du bare se langt etter dager med høstsolen. Det er i nord det beste været er ventet.

På Østlandet er det ventet skyer, og i løpet av helgen vil regnværet i vest fortsette østover. Østlandet kan dermed vente seg våtere vær neste uke.

– Tar man turen nord for Dovre, kan man ha håp om fine dager i høstferien, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thines i Meteorologisk institutt til NTB.

Våt helg

Her på Østlandet starter høstferien altså grå og våt.

- Ja, det blir en dårlig helg sånn sett. Vi har et lavtrykk over oss og det gir regn, men på mandag letter det noe, sier meteorolog Ingrid Bentsen til ØB.

Vi får vestavind og det er godt nytt for oss. Det betyr at regnet driver tilbake mot vestlandet og vi kan glede oss over lengre perioder med opphold.

- Det vil nok fortsatt komme noe nedbør, men det er ikke ventet så grått vær som det har vært den siste uken. Vi kan håpe på å se solen innimellom, frister hun.

Les også

Joda, det er fortsatt ledige hytter i høstferien

Fortsatt mildt

Det blir ingen særlige endringer i temperaturen her på Østlandet. På dagen kan vi vente oss 12 grader, og enn så lenge holde nattefrosten seg unna. Det er ingen vind å snakke om her i lavlandet, men på kysten og i fjellet er det varslet kuling i helgen.

Les også

Det er ikke lommetyverier som topper lovbruddene på Liseberg

Fri eller ikke, vi ønsker alle en flott uke!

Kommentarer til denne saken