Varsler mer snø og vanskelige kjøreforhold

Det uventede snøfallet fredag skapte litt ekstra utfordringer i trafikken. Det skal snø mer natt til tirsdag, så kjør pent.

Det uventede snøfallet fredag skapte litt ekstra utfordringer i trafikken. Det skal snø mer natt til tirsdag, så kjør pent. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Over store deler av Østlandet er det ventet snø tirsdag morgen og formiddag.

DEL

ØSTLANDET: Ifølge Meteorologisk institutt vil mange våkne til hvit bakke, og snøfallet er ventet å føre til vanskelige kjøreforhold flere steder i blant annet Akershus og Østfold.

Meteorologene oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og la bilen stå dersom den fortsatt har sommerdekk. I Follo er det meldt tre kuldegrader og rundt to milimeter nedbør i perioden mellom klokken seks tirsdag morgen og klokken tolv.

– Det kan komme 2-3 centimeter snø, og det kommer fra morgenen av og frem mot lunsj, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss, som ikke ser bort fra at nedbøren kan gå over mot regn mot slutten.

– Men foreløpig ser det ut som det meste kommer som snø. Nedbøren kan fort kunne skape litt utfordrende kjøreforhold, og det blir sesongens første snøfall for mange.

Gislefoss mener det kan komme litt mer snø enn på fredag.

– Det blir i hvert fall mer utbredt. Vi forventer for eksempel at det snør i Oslo sentrum, og det gjorde det ikke på fredag.

Utover ettermiddagen blir det muligheter for å se sol igjen.

– Snøen er nok borte igjen i løpet av kvelden eller natta, så hvis man er litt tålmodig slipper man å måke. Og onsdag er det meldt et par plussgrader, forteller Gislefoss.

Artikkeltags