FOLLO: Onsdag kan bli den varmeste dagen denne uken. Da vil kvikksølvet i gradestokken presses opp i underkant av 30 grader, melder Akershus Amstidende.

- Vi har hatt en utrolig fin mai, men det er ikke dermed sagt at sommeren er brukt opp, forsikrer Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Onsdag ser ut til å bli årets varmeste dag hittil. Hvor mange steder vil det bli over 30 grader, lurer meteorologene på Twitter.

Rekorden i mai er 29,8 grader både i Oslo og Bergen, men i morgen tror vi de når nye høyder, spår de.

LES OGSÅ: Viftene flakser ut av butikkene

Vannet blir varmere

Etter onsdag vil temperaturen synke litt. Hele tre grader ned...

Badetemperaturene blir også bare bedre og bedre, og ligger i underkant av 20 grader.

- Så lenge lufttemperaturen holder seg, blir vannet også varmere.

Bærene blir mindre i år

Hos jordbærbonden Per Fredrik Saxebøl vanner de for harde livet mens de venter på kjøligere temperaturer og regn. I natt har han kjørt fire vanningsvogner fra egne vannreservoarer.

- Det er helt villt, og det er jo ikke bra for jordbruket. Jeg har bær som vanligvis ikke blomstrer før om et par uker, i full blomst nå. Så det er litt vanskelig å si hvordan sesongen blir, sier han.

Mange husker fjorårest svære jordbær. Slik blir det nok ikke i år. Saxebøl sier små bær ikke er til å unngå, men satser likevel på at smaken blir like god.

- Ja, jeg håper det. Det er de kjølige nettene som hever smaken på de norske jordbærene. Løpet er på ingen måte kjørt, det kan fortsatt bli mye bær.

Han tipper jordbærbua åpner 15.juni.

Saken fortsetter under bildet

LES OGSÅ:Disse to tingene selger som varmt hvetebrød i varmen

Venter på rekordtall

Mange vil si at dette har vært den fineste og varmeste mai i manns minne. Det er mange rekorder som står for fall.

- Både middeltemperaturen, makstemperaturen og antall dager over 20 grader ser ut til å ryke nå, spår Gislefoss og bemerker at torsdag 31.mai blir en travel dag når alle tallene skal regnes ut.