Helgen starter med skikkelig tordenvær og regn, men akkurat hvor er litt usikkert

MYE VÆR: Det kan bli heftig regn og torden over distriktet fredag, men det blir mest sannsynlig veldig lokalt.

MYE VÆR: Det kan bli heftig regn og torden over distriktet fredag, men det blir mest sannsynlig veldig lokalt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

FOLLO: Ettermiddagsværet i dag ser riktig så deilig ut. Det blir lettskyet med en del sol og vi kan nyte en varm ettermiddag. Men du bør skalke lukene før du legger deg. Det er nemlig en ganske så stor regnværsfront på vei.

- Natt til fredag og utover på morgenen blir det regn, men det er veldig vanskelig å se hvor bygene treffer. Det kan bli veldig lokalt. Typisk norske sommerbyger, sier Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til ØB.

Hun sier det kan komme 10 milimeter på et par timer langs kysten. I verste fall kan det lokalt komme 15 til 25 milimeter i løpet av en 12-timers periode.

- Tidlig på fredag blir det mest sannsynlig torden langs kysten av Vestfold og Østfold, og det holder seg omtrent fram til 11-tiden. På ettermiddagen kan det bli heftige ettermiddagsbyger, men det er lenger nord i Akershus. Det kan være dere er heldige og slipper unna det verste, sier Foss. 

Varm helg

På lørdag kan vi åpne vinduer og dører, og dra på oss lette klær. Hele helgen skal det være varmt og godt, og ingen nedbør. Laber bris langs Oslofjorden, og solgangsbris på ettermiddagene.

- Det er varslet 22 grader, men det kan fort komme opp i 24 grader. Ser ut som det blir en fin sommerhelg.

Meteorologen sier at denne helgen må benyttes for allerede mandag er den ustabile værtypen tilbake.

- Til uken blir det litt lavere temperaturer igjen og ettermiddagsbyger mandag, tirsdag og onsdag. Det blir i det minste noen perioder med sol, sier Foss.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken