Det blir en grå helg på Østlandet, men til uka satser meteorologen på endring

Grip øyeblikkene: Selv om det skal dryppe litt her og der på Østlandet er det gode sjanser for fine stunder i solen også. Dette bildet har villamerete_foto delt med oss på Instagram. Bruk #folloliv du også, og bildene dine kommer inn i bildefeeden på ØB.no.

Grip øyeblikkene: Selv om det skal dryppe litt her og der på Østlandet er det gode sjanser for fine stunder i solen også. Dette bildet har villamerete_foto delt med oss på Instagram. Bruk #folloliv du også, og bildene dine kommer inn i bildefeeden på ØB.no. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ØSTLANDET: Langtidsvarselet for neste uke på yr.no ser så forlokkende ut og statsmeteorolog Bjart Eriksen håper det slår til, men det vaker flere lavtrykk ute i Nordsjøen som truer det deilige sommerværet.

- Starter vi med varselet for helgeværet, ser det dessverre ikke så veldig lyst ut. Det vil komme noen byger gjennom hele fredagen, så ser det litt lysere ut på lørdag, sier Eriksen til ØB.

Det er ofte utfordrende for meteorologene å love godt sommervær fordi bygene drypper svært lokalt. Lavtrykkene som ligger i Nordsjøen gjør det ikke enklere å melde været over helgen.

- Det kan enten fortsette som det har gjort de siste dagene, det kan komme et høytrykk eller det kan blir skikkelige møkkavær. Men jeg heller mot at det blir bedre og at det letter fra tirsdag eller onsdag. Satser på det, sier meteorologen litt humoristisk.

Han understreker at selv om været ikke ser ut til å skifte med det første, betyr ikke det at vi får dårlig vær hele tiden. Når regnbygene er spredt over hele Østlandet vil også solen gløtte gjennom skylaget. Vi kan godt få temperaturer opp mot 22 grader på dagen.

- Det er kanskje ikke det beste været, men det er ikke så aller verst heller, synes Eriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken