Nå setter solen fart på blomstringen

Berit Sannerud Lier har delt de små blå med oss. Bruk #folloliv på Instagram du også, og del dine bilder i galleriet på ØB.no

Berit Sannerud Lier har delt de små blå med oss. Bruk #folloliv på Instagram du også, og del dine bilder i galleriet på ØB.no

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ i åtte uker for kun 99 kroner

FOLLO: Meteorologene varslet fare for flom natt til søndag, og antydet at det kunne komme opp mot 30 milimeter regn på 12 timer over Oslofjord-området. Så ille ble det ikke i Follo.

- Det ser ut til at Oslo og Akershus slapp billig unna. Det kom rundt 10 milimeter, i stedet for 30, sier Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt til ØB.

Det stemmer godt overens med erfaringene døgnvaktene i Ski kommune har gjort seg. Vakten for kommunal eiendom tok seg en runde lørdag kveld, pumpene gikk som de skulle og byggene er tørre i dag. Heller ikke vakten hos kommunalteknikk har fått inn meldinger fra folk om oversvømte kjellere, eller overløp.

Mye sol å se fram til

Bortsett fra et nedbørsfelt som kommer inn over Østlandet mandag ettermiddag og blir hengede til tirsdag morgen, kan vi glede oss over mye fint vær den kommende uken.

- Fram mot helgen ser det bra ut. Onsdag og torsdag får vi mye fint vær med litt mildere temperaturer. Det kan komme opp i 11 grader. Det er for usikkert å si noe særlig om helgeværet ennå, varsler Larsgård.

Hun sier at godvær etter en rotbløyte ofte kan gi fart på blomstringen. Ifølge pollenvarslingen er det foreløpig beskjeden spredning av Or og Salix (selje, pil og vier) på Østlandet.

Her kan du holde deg oppdatert på værmeldingen for Akershus

 

Artikkeltags