– Vil holde seg kaldt i minst to uker framover

VARSLER MYE SNØ: I løpet av natten og tirsdag kan det komme opp mot 15 centimeter snø i distriktet. Mildvær smeltet snøen som falt på onsdag morgen. Nå blir det igjen vinter i Follo.

VARSLER MYE SNØ: I løpet av natten og tirsdag kan det komme opp mot 15 centimeter snø i distriktet. Mildvær smeltet snøen som falt på onsdag morgen. Nå blir det igjen vinter i Follo. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FOLLO: Venter du på snø og kuldegrader for å få den gode julestemningen? Da har meteorologen gode nyheter til deg.

- Mandag kveld kommer snøen, og det vil snø helt fram til tirsdag kveld eller onsdag morgen. Vi forventer 10 til 15 centimeter på ett døgn, sier Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til ØB.

Langs kysten kan nedbøren komme som regn eller sludd.

Kaldere fra tirsdag

Temperaturen holder seg på null mandag, men synker ned til fem kuldegrader i løpet av tirsdagen. Meteorologen råder bilister til å beregne ekstra god tid på veiene tirsdag morgen.

- Det er hovedsakelig tørr snø som kommer, men det vil nok gå saktere i trafikken, sier han.

Det er kald luft som legger seg over distriktet vårt, og det ser ut som snøen som kommer nå kan bli liggende en god stund.

- Den kommer som bestilt for julestemningen. Det vil holde seg kaldt i minst to uker framover, sier meteorologen.

Kan bli 10 minus

På onsdag vil temperaturen falle ytterligere, og det kan bli så kjølig som 10 kuldegrader i Follo og Østfold.

- Bortsett fra noe snødryss på torsdag vil det være kaldt oppholdsvær resten av uka. Vi kan også regne med noe solgløtt, sier Fagerlid.

Artikkeltags