Vått og grått i Follo i november

MØRKLAGT I SKI: Deler av Ski sentrum var mørklagt i forbindelse med ulike arbeider. Det gjordet ikke sikten noe bedre at det regnet og var vått i store deler av november.

MØRKLAGT I SKI: Deler av Ski sentrum var mørklagt i forbindelse med ulike arbeider. Det gjordet ikke sikten noe bedre at det regnet og var vått i store deler av november. Foto:

– Det kan ikke bli mer november enn dette, var det noen som sa da det var som våtest og mørkest i måneden som gikk. Hun hadde helt rett.

DEL

ÅS: Årets november opplevdes som en våt og mørk slutt på høsten og begynnelse på vinteren. Målingene fra feltstasjonen på Særåsjordet i Ås bekrefter det inntrykket. Normaltemperatur for november er 0,4 grader. Middeltemperaturen for årets november var 0,3 grader, så vidt under normalen. Det målt minusgrader i 17 av 30 dager. Den kaldeste dagen var også den siste. 30. november krøp gradestokken ned mot 12 minusgrader i Ås.

På nedbørsfronten var det "mot normalt", som Leif Juster formulerte det i sin revymonolog fra 1954. Normal nedbørsmengde i november er 79 millimeter, mens i år kom det 130,4 millimeter. 7 av 30 dager kom det faktisk mer enn ti millimeter i løpet av ett døgn. Og alt kom som regn, slik at det i tillegg til å være vått også ble mørkt. Desto viktigere å huske på refleks under slike forhold.

LES OGSÅ: Frykter for sikkerheten til fotgjengere som går i Jernbaneveien i mørket – nå stenges adkomsten mot hotellet igjen, og Bane Nor sørger for økt belysning

LES OGSÅ: Med livet som innsats for å rekke toget – her dropper busspassasjeren glatt fotgjengerovergangen på Skiveien

LES OGSÅ: Taxisjåfør Øyvind fikk seg en støkk da en kvinne plutselig dukket opp i mørket på E18 mellom Tusenfryd og Svartskogtoppen: – Det var livsfarlig

Artikkeltags