Vedtaket i saken ble gjort henimot klokken 23.00. Det er kanskje derfor utfallet i saken ble som det ble

ENGASJERT: – Vi vil tro at utfallet av denne saken vil være av stor interesse for alle med barn i Ås-skolen og for alle andre som har genuin interesse for skole. Det er heldigvis mange, skriver innsender av dette innlegget.

ENGASJERT: – Vi vil tro at utfallet av denne saken vil være av stor interesse for alle med barn i Ås-skolen og for alle andre som har genuin interesse for skole. Det er heldigvis mange, skriver innsender av dette innlegget. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.16.9.20 var det kommunestyremøte i Ås. En av sakene til behandling var sak 74/20 Budsjettreguleringer 1. tertial 2020. I saken foreslo Høyre å omdisponere 1,4 millioner kroner til grunnskole, pengene øremerket spesialundervisning - gjentar: øremerket spesialunderundervisning! Pengene var foreslått omdisponert fra ikke lovpålagte oppgaver. Ja vel, tenkte vi, et godt økonomisk bidrag til de elevene som trenger det best og et viktig bidrag og signal til Ås- skolen som permanent sliter i økonomisk motbakke. Vi vil her få minne om at om lag hver femte underviste time i Ås-skolen er spesialundervisning. Som vi alltid har sagt, de som trenger det mest skal ha først og de som har vedtak om spesialundervisning skal ha slik undervisning. Punktum! Men en hver må skjønne hva dette fører til med hensyn til ordinær undervisning når det ikke tilføres ekstra til skolene i Ås.

Vedtaket i saken ble gjort henimot klokken 23.00 den 16.9. Det er kanskje derfor utfallet i saken ble som det ble! Men helt sikre på det, er vi dessverre slettes ikke. Ved votering fikk Høyres forslag om 1,4 millioner kroner til spesialundervisning 6 stemmer fra Høyre, 3 fra Frp og 1 fra Venstre. Forslaget var da falt mot et overveldende flertall som ikke ville ha 1,4 millioner kroner ekstra til spesialundervisning! Stor takk til Høyres gruppe, til Fremskrittspartiets gruppe og til den ene fra Venstre som så viktigheten i saken.

Vi vil tro at utfallet av denne saken vil være av stor interesse for alle med barn i Ås-skolen og for alle andre som har genuin interesse for skole. Det er heldigvis mange. De samme vil nok også dele vårt syn i det følgende. Vi har gjennom årene overvært svært mange politiske møter i Ås, det være seg kommunestyremøter, formannskapsmøter eller møter i hovedutvalg for oppvekst og kultur. For oss synes det å være en gjennomgående trend, selv i svært vanskelige økonomiske tider for Ås kommune, at ikke lovpålagte oppgaver går foran lovpålagte oppgaver. Vi tillater oss å minne leserne om at grunnskole faktisk er en lovpålagt oppgave, også i Ås. Vi har ved en rekke anledninger forsøkt å klargjøre og påpeke dette overfor politikerne i Ås, tilsynelatende hittil med et heller semmert resultat. Men vi har ikke tenkt å gi oss!

Utdanningsforbundet er en partipolitisk uavhengig og nøytral organisasjon og det skal forbundet fortsette med å være. Likevel så er det på sin plass og «helt innafor» å påpeke følgende; er det ett parti som nok en gang viste at de er opptatt av og interessert i skolen her i Ås, så er det Høyre!

Audun Johannessen, lokallagsleder Utdanningsforbundet Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken